1 лютого 2019 13:37
3

Владимир ПЯТЕНКО: "Мораес мог бы усилить сборную Украины"

Автор Нікіта Дмитрулін


Як повідомляє Ігор Циганик, Жуніор Мораєс розмірковує над тим, щоб прийняти українське громадянство і грати за збірну України. Ексклюзивний коментар для FootballHub дав Володимир Пятенко, екс-тренер донецького Металурга, який тренував Мораєса.


– Якщо я не помиляюсь, то Жуніор Мораєс до нас у донецький Металург приїжджав двічі. Спершу у нього щось не вийшло з трансфером: він довго чекав, але вирішив поїхати. Це було, коли команду тренував Андрій Гордеєв, я тоді був помічником. Він поїхав до Болгарії. Минув певний час, а я пам’ятаю, що він себе дуже добре на зборах показав. Я тоді вже став головним тренером, згадав, що є такий нападник і все ж таки з другої спроби ми його взяли.


– Спочатку йому важко було в Україні?
– Ні. Цього не відчувалося. Одразу було помітно, що він такий колючий нападник, неприємний для захисників. Добре грав корпусом, він хоч і невеличкий на зріст, але кусав дуже добре захисників.


– Зараз є інформація, що він може прийняти українське громадянство і грати за збірну Україну. Як ви ставитеся до цього?
– В Україні точно, а також в багатьох інших країнах дуже мало якісних нападників. Тому я нормально до цього ставлюся. Хоча, за його словами, він завжди хотів грати за збірну Бразилії.


– Тобто коли він приїхав до України, він розглядав наш чемпіонат як трамплін і не хотів надовго тут затримуватися?
– Не сказав би, що він не хотів довго грати саме в Україні. Коли він виступав у Металурзі, він постійно акцентував увагу на тому, що мріє грати у Лізі Чемпіонів та за збірну Бразилії. Це були дві його основні цілі та мрії. Саме тому він перейшов до Динамо. А потім у Шахтар. Напевно, він зрозумів, що збірна Бразилії не розраховує на нього. А за збірну все ж таки хочеться пограти.


– Як вважаєте, він здатен одразу підсилити збірну України?
– Чому ні? У нього гарний зв’язок із тим самим Марлосом. У Києві він грав із Циганковим. Я думаю, що він достатньо сильний нападник.

Нах,нах, и еще много раз нах..наххх
Сб. Бразилии? Там Мораеса никто в упор не видел и не знает. Да он там в первую сотню форвардов никогда, наверное, не входил. В сборной Украины должны быть патриоты, а не подонки типа Ракитского и Мораеса ! Хотя Шевченко-тренер , как известно, личность не самостоятельная. Состав там назначает новый О. Бендер- А.Павелко
Питання не в тому, чи підсилить він збірну України, а втому, чи прийме серцем і душею Україну як свою державу.
Знаючи повадки донецької барсельони, зважаючи на масовість перходу кротів у клуби параші, можна бути певним, що українцем він не стане навіть із українським пашпортом.