30 січня 2019 22:35

Николай Павлов. О перспективах Безуса в сборной

Автор Нікіта Дмитрулін


За інформацією Ігоря Циганика, Роман Безус має шанс отримати виклик до збірної України на найближчі матчі. Ексклюзивно для FootballHub цю інформацію прокоментував Микола Павлов. Саме він 10 років тому дав змогу дебютувати в УПЛ Роману Безусу.


– Миколо Петровичу, за нашою інформацією Роман Безус найближчим часом може отримати виклик до збірної України. Як вважаєте, він заслужив цей новий шанс зіграти за збірну?
– Я не маю змоги дивитися всі матчі за участю Романа, але за тією інформацією, якою я володію – він дуже додав. Я думаю, що його перехід до Гента відбувся не просто так. Там також є хлопці, які грають у збірній України (Пластун та Яремчук). Я сподіваюся, що він також доведе, що гідний захищати кольори національної збірної. Я би дуже цього хотів.


– На якій позиції ви його бачите?
– У мене він грав під нападником. Були матчі, коли навіть у нападі грав, або другим форвардом. Міг за необхідності три позиції закрити. Але зараз він більше в центрі поля грає.


– Роман майже 4 роки не викликався у збірну, це пов’язано зі спадом, який у нього був?
– Була ситуація, коли його хотіли викликати вже за нового керівництва, один із помічників (Рауль) запитав у Романа, який вже грав у Бельгії: «Ну, як там справи у Німеччині?» (сміється). Рома тоді зрозумів, що поки цей тренер там є, йому не варто очікувати виклика. Так воно і вийшло. Ось таке було ставлення до нього.


– Він дебютував в Українській Прем’єр-лізі за Ворсклу 10 років тому. Саме тоді, коли ви тренували команду. Можете згадати якісь моменти з його юності?
– Пам’ятаю, як я їздив у Кременчук, а президент Ворскли Олег Бабаєв тоді частіше знаходився там і дивився матчі. Він мені порадив приїхати і подивитися на талановитих гравців. Я поїхав і одразу звернув увагу на Рому, і не через колір його волосся. Я переглянув матч і запросив його до Ворскли. А потім він щороку додавав і додавав.


– Він суттєво виріс як гравець відтоді, як поїхав грати до Бельгії?
– Ми перед Новим Роком зустрічалися з Романом. Він приїжджав до мене додому, десь близько години ми з ним спілкувались. Віч-на-віч розмовляли. Він помітно подорослішав. Отримав упевненість, і, я думаю, він ще прогресуватиме як футболіст. У нього вже є родина, діти. Це вже відповідальність, і він зробить усе, щоб потрапити до збірної України.


– Як вважаєте, він готовий одразу зі старту підсилити збірну?
– Не знаю, в якому стані зараз знаходяться гравці збірної. Залежить також від того, як він пройде збір з національною командою, як він проведе другу частину чемпіонату. Поглянемо, як він там себе зарекомендує.