19 січня 2019 11:51
1

Орест КУЗЫК: "Главное, что СК "Днепр-1" хочет выйти в Премьер-лигу"

З клубної прес-службою поспілкувався новачок СК «Дніпро-1» атакуючий півзахисник Орест Кузик.


– Оресте, звідки дізнався про інтерес з боку СК «Дніпро-1», наскільки важким вийшов перехід і як швидко ти на нього погодився?

– Перш за все я дізнався про це від свого агента, який сказав, що мною зацікавлені в Дніпрі. Після цього я вже поговорив з головним тренером команди Дмитром Станіславовичем , почув його позицію, і це мені все сподобалося. Для мене дуже важливо, що головний тренер хоче бачити мене у команді – це для мене стало ключовим фактором при переході. Щодо інших справ, з приводу самого переходу, то я цим не займався і навіть не вникав у ситуацію.


– Якою раніше ти володів інформацією про свій теперешній клуб?

– Знав, що команда грає у Першій лізі, але у клуба амбітні завдання – це вийти в УПЛ, і зараз СК «Дніпро-1» йде на першому місці, випереджаючи найближчого переслідувача на п’ять очок. Тож, основна інформація – це те, що команда прагне вийти в Прем’єр – лігу.


– Як ти ставишся до того, що твоя нова команда грає у комбінаційний футбол, що досить незвично для багатьох клубів України?

– Це, до речі, і був один з ключових факторів прийняття рішення про перехід, оскільки спортклубівці дійсно грають у дуже цікавий та хороший футбол проти будь-якого суперника. Навіть, коли вони грали проти київського «Динамо» у півфіналі Кубка України, то ніхто нікуди не бив м’яч просто так, а команда намагалася пройти зони через короткі та середні передачі. Саме такий футбол мені і дуже подобається.


– А в який футбол грають у чемпіонаті Греції?

– Там доволі своєрідний чемпіонат. В Греції команди грають в трохи інший футбол, ніж той, що в Україні – більше силової боротьби, менше тактики і комбінаційної гри.


– Зміг поспілкуватися із українськими футболістами, які виступають у Греції?

– Ні, ми як раз повинні були грати між собою в останньому турі, але той матч перенесли, тому поспілкуватися не вдалося.


– Ну і які завдання ставиш перед собою на найближчі півроку?

– Головне – це вийти в Прем’єр – лігу, а крім того, хочеться закріпитися в основному складі і приносити якомога більше користі команді.

Наигрался Орест заграницей