18 січня 2019 17:46

Владимир ШАРАН: "Лучкевич будет получать в "Александрии" 80% зарплаты "Стандарда"

Володимир Шаран став найкращим тренером Української Прем’єр-Ліги за підсумками 2018 року. Ексклюзивно для Footballhub наставник Олександрії поділився останніми трансферними новинами клубу та підбив підсумки сезону.


Хочу подякувати каналу 2+2 та особисто Ігорю Циганику за підтримку у важкий час. Багато чуток ходило про мою відставку.

Взагалі, якщо озиратися на минулий сезон, то його можна поділити на дві частини. Олександрія не потрапила в першу шістку і було багато запитань. Але зараз про минулий сезон забули. Треба рухатися далі.


Я думаю, що у кожної людини має бути самолюбство, особливо у тренера. Було прикро не потрапити в першу шістку, тому що ми не поступалися жодній команді. Тільки за результатом. Ми не могли перемогти. У нас було 14 нічийних поєдинків. Із них половину, точно, ми могли вигравати. Це десь зачепило і футболістів, і тренерський штаб, і президента.


Я вдячний президенту, що довірив мені працювати з командою й надалі. Він послухав мене з приводу того, кого залишити в команді. Я маю на увазі, з ким продовжити співпрацю. З тими гравцями, яких я хотів бачити, незважаючи на 7 місце. І додали декількох хороших виконавців: Ковалець і Задерака підсилили команду. Молодіжний склад додав за півроку. І, звичайно, це дало такий показник, що зараз Олександрія обіймає третє місце. Хотілося б й закінчити на хорошій позиції.


Я не можу сказати, що ми робитимемо гучні трансфери. Я вважаю, що Лучкевич – хороший футболіст. Давненько ми його в Україні не бачили й не чули. Щоправда, він приїжджав і грав за молодіжну збірну Головка. Я особисто за ним стежив. Я не очікував, що ми можемо навіть домовитися зі Стандардом. Враховуючи наші фінансові можливості і ту зарплату, яку він отримував в Стандарді – це дві великі різниці. Я дуже задоволений, що люди зрозуміли це. І ті агенти, які працювали з ним, змогли домовитися, щоб людина грала в нас і отримувала 80 % заробітної плати Стандарда.


Я не очікував того, що Олександрія конкуруватиме з Динамо. У нас було завдання конкурувати з Маріуполем, Зорею, Ворсклою. З тими командами, які нам під силу. Не хочу говорити про Динамо, скажу про нашу команду. Це після першої перемоги над Карпатами. Це додало нам упевненості. Потім друга перемога над Зорею. Хлопці відчули, що вони можуть грати з будь-якою командою. 11 перемог і впевнена гра в багатьох поєдинках. Ми поміняли трохи стиль, але залишилося найголовніше – самовіддача на полі. Приємно було перебувати на другій і на третій позиції. Ми нижче не опускалися.