17 січня 2019 12:29
1

"Динамо" нашло нападающего-хищника

Фран Соль – гравець київського Динамо. Про це вже офіційно було оголошено напередодні і вболівальники киян із полегшенням видихнули. Адже в останні дні перемовин ситуація вийшла на дуже хитку межу, коли до провалу трансферу було дуже близько. Та все ж ситуація склалась на користь біло-синіх.


Але хто ж такий цей Фран Соль і чому динамівці так відчайдушно намагались його підписати? Більше того, чому ж сам Олександр Хацкевич називав його пріоритетним варіантом в лінію нападу для своєї команди?


Іспанський нападник – кілер у штрафному майданчику. Це перше, що спадає на думку, коли поглянути на його дії у складі Віллема. Він не є надзвичано швидким футболістом і навряд чи його можна порівнювати із нападниками типу Супряги. Головна цінність Соля – прекрасне гольове чуття, реалізація та прекрасна позиційна гра.


13 голів у 17 матчах Ередивізії. Фран забив рівно половину м’ячів своєї колишньої команди. І на хвилинку, Віллем – клуб, що займає 12 місце у чемпіонаті і від зони перехідних матчів його відділяє тільки 4 очки.



Зовсім не дивно, що Соль до переходу в Динамо був на другому місці бомбардирських перегонів у чемпіонаті Нідерландів. Попереду тільки Де Йонг із ПСВ в якого 14 м’ячів, а ось позаду Лосано (за яким полюють головні європейські гранди) – 11 м’ячів, Дольберг (трансферна ціль Наполі і Ювентуса) – 7 м’ячів.



Ще один аргумент, який точно піде в плюс новачку Динамо – відмінна гра у штрафному майданчику суперника. Соль увійшов в п’ятірку гравців, які роблять найбільшу кількість дотиків у штрафному майданчику суперника. До Ередивізії Соль переїхав у 2016 році і з того часу забив 39 м’ячів. За інформацією Opta, це на 5 голів більше, ніж у будь-якого іншого гравця ліги за аналогічний період.


Віллем – команда, яка здебільшого гра на контратаках, тому частіше Соль перебуває на позиції десятки. Там він отримує м’яч і розганяє атаки своєї команди, які переважно сам і завершує ударами.



0,73 голи за гру, 67,5% вдалих обішрашів за матч, 2,3 удари з яких понад 50% у площину – все це статистика індивідуальних дій Франа Соля у цьому сезоні. Для того аби краще зрозуміти стиль гри іспанця у Нідерландах візьмемо гостьовий матч Віллема проти Еммена (Соль забив один із двох голів гостей). Повністю уся гра команди Франа проходила через нього. Найбільше пасами нападника навантажував правий захисник – 7 передач.



Значно більш показовою є графіка єдиноборств за участю Соля. Нападник двічі вів боротьбу у чужому штрафному майданчику і в обох випадках вийшов переможцем. Загалом в межах 20-23 метрів від воріт суперника іспанець 5 разів боровся із захисниками Еммена і лише одне єдиноборство завершилось на користь оборонців.


За час перебування у складі Віллема Соль став справжнім героєм для місцевих фанатів, а ті в свою чергу присвятили йому пісню.

Дай бог,поживемо,побачимо.