15 січня 2019 17:02

ФАБРИ: "Знаком с футболистами "Карпат" благодаря видеонарезкам"

Новий головний тренер «зелено-білих» Фабрі Гонсалес в інтерв’ю Інформаційному центру ФК «Карпати» розповів про очікування від роботи та плани у львівському клубі.


– Тренере, вітаємо вас у карпатівські сім’ї. Якими є ваші перші враження?
– Я дуже радий бути тут. «Карпати» – це клуб, який має велику історію та традиції. Сподіваюся, що завдяки спільній та злагодженій праці ми зуміємо досягти успіхів.


– Перед прийняттям цього серйозного рішення ви радилися з кимось?
– Звичайно, я спілкувався з людьми, які добре знаються на українському футболі і яким добре відомий цей клуб. Для нас це хороший шанс. Я маю чітку ціль – хочу дати щось своє «Карпатам». Це чудова нагода показати себе і досягнути хороших результатів з цією командою.


– «Карпати» пішли на зимову перерву у статусі 10-ї команди Прем’єр-ліги. Ви готові в психологічному плані до боротьби та труднощів, які на вас чекатимуть?
– Звичайно, ми знаємо, що тут буде непросто, адже «Карпати» знаходяться в нижній частині турнірної таблиці. Розуміємо також і те, що, якби команда знаходилася вище, то не було би потреби, щоб ми сюди приїжджали. Хочу почати у Львові все з нуля. Якщо вести мову про нашу спільну роботу з футболістами, то вона також почнеться з самого початку. Для нас на першому місці стоятиме команда. Всі футболісти даватимуть найкраще, щоб посприяти команді. Не сумнівайтеся, кожен матиме шанс. Хочемо, щоб усі це усвідомлювали і були прихильниками цих ідей. Наш тренерський штаб буде нав’язувати ту модель гри, яку вважатиме доречною. Кожен гравець має віддати частинку себе.


– Безперечно, зараз трохи рано говорити про тактику, однак ви частково згадали про цей аспект. В Іспанії ви маєте реноме фахівця, який багато уваги приділяє тактиці і викладає у Галісійській Тренерській Школі саме цей ключовий футбольний аспект. Традиційно ваші команди грають за схемою 4-2-3-1. Чого чекати в «Карпатах»?
– Мене можна назвати тренером-тактиком. Кожен чемпіонат є особливим і потребує окремого підходу. Футбол – він ось тут, в голові. Мусимо підготувати гравців психологічно. Завжди кажу, що передусім треба тренувати голову. Я знайомий з футболістами «Карпат» завдяки відеонарізкам, які детально переглядав. Нам потрібен час, хоча певну аналітику ми вже провели. Треба подивитися, як наші підопічні адаптуються до вимог. Мусимо зрозуміти, яка схема гри буде зручною для футболістів. Сподіваюся, що нам посприяють збори в Туреччині – 15 днів роботи, згодом 3 дні перерви, а тоді другий етап.


– Одного карпатівця ви знаєте не тільки з нарізок, а й особисто. Це Родріго Варгас, якого ви тренували у Болівії.
– Так, я мав радість познайомитися з ним у «Петролеро». Там було чимало труднощів і ми попрацювали разом не дуже довго. Родріго – хороший хлопець. Це футболіст, який має хороші задатки. Побачимо, чи зможе він, а також інші виконавці показати свої найкращі якості.


– Окрім хорошого знання тактики, вам вдалося відкрити у своїх командах кількох молодих гравців. Так, наприклад, було у «Гранаді» з нігерійцем Одіоном Ігало, яким зараз нібито цікавиться «Барселона». В «Карпатах» виступає чимало молодих місцевих вихованців.
– «Карпати» володіють хорошою інфраструктурою і вона є загалом співвідносною з тією, яка існує в європейському футболі. Робота з юними футболістами цього потребує. Я є тренером, якому подобається тактика і робота з молодими талантами. Це стосується не лише Ігало, а й Дані Бенітеса чи Мікеля Ріко, який вже багато років є провідним гравцем «Атлетіка». Будь-який футболіст, який матиме бажання працювати і сприймати те, що йому радитимуть, може досягнути успіхів. Мені хотілося б посприяти цьому в «Карпатах».


– Разом з вами до Львова приїхав ваш асистент Пабло Вільяр. Свого часу він був воротарем, однак рано розпочав тренерську діяльність.
– Ми працювали з ним у різних клубах. Це хлопець, який має солідні знання та дуже захоплюється футболом. Я переконаний, що він має величезне футбольне майбутнє у статусі тренера. У нього чудовий досвід – він самостійно тренував кілька років. Зокрема, працював на хорошому рівні в Іспанії, а також в Індонезії та Китаї з молодіжними командами.


– Ви звикли працювати під серйозним тиском і маєте досвід матчів на «Камп Ноу» та «Сантьяго Бернабеу». Ви готові до випробувань в Україні?
– Безперечно, я готовий і у мене є велике бажання. Більше того, я маю величезне бажання позитивно здивувати всіх вас і привести наш клуб до перемог. Є велике бажання зробити наших «левів» сильними.