30 грудня 2018 19:55

Сергей МЯКУШКО: "Во многих матчах "Карпаты" создавали моменты, которые, к сожалению, не реализовали"

В активі нашого героя три забиті голи у першій частині сезону. Мякушко ділить бронзову сходинку в гонці карпатівських голеадорів із Крістіаном Понде. Сергію вдалося оформити дубль в яскравому поєдинку з "Чорноморцем" та відзначитися у львівському дербі. Зараз Мякушко, як і усі футболісти "зелено-білих", перебуває у відпустці. Про свій відпочинок та резюме літньо-осінньої частини сезону вінгер "левів" розповів у інтерв’ю Інформаційному центру ФК "Карпати".


– Насолоджуюся відпусткою. На вихідні з’їздив до Риму, згодом повернувся до Києва. Ще через тиждень вирушив у Мілан. Зараз у столиці України займаюся на основі програми, яку для нас підготував тренерський штаб. Також активно граю у теніс.


– Денис Мірошніченко вирушив у Барселону, де відвідав матч команди Вальверде на "Камп Ноу". Ти у Римі час для футболу знайшов?

– Ні, футбольних об’єктів у моїй подорожі не було, стадіони не відвідував. Зате побував у Колізеї – споруда має багато років, але знаходиться у хорошому стані. Цікаво було подивитися на все це зблизька.


– І все ж, якщо обирати між "Лаціо" та "Ромою", то кому віддаси перевагу?

– Мабуть, "Ромі", адже там грали, як на мене, більш відомі гравці. В дитинстві дивився Серію А і пригадую, що поєдинки за участю "Роми" частіше показували. Можливо, саме тому вона для мене є ближчою.


– Приблизно у той самий час вся Україна вболівала за "Мілан".

– Так, для мене Андрій Шевченко і його команда завжди були об’єктом підвищеної уваги. Подобався також "Ювентус" – то були чудові часи з великою кількістю потужних команд в Італії.


– Більша частина відпустки вже минула. Встиг відпочити від футболу?

– Так, і навіть починаю сумувати. Думаю, кожен з карпатівців вже встиг відпочити і засумувати за футболом. До завершення відпустки залишилося не так вже й багато часу, тому треба якомога якісніше відпочити і набратися сил. Для футболіста правильний режим і відпочинок мають велике значення.


– Футболісти "Карпат", напевно, мають свою групу в одному з месенджерів. Зараз там відбувається активне спілкування?

– Так, у нас є така група. Коли триває сезон, то адміністратор надсилає нам розпорядки тренувань і занять, з’ясовуємо інші поточні запитання. Зараз всі зайняті своїми справами, відпустка у розпалі. Принаймні, активності у групі я не помічав.


– Для більшості вболівальників Сергій Мякушко це передусім майстер виконання штрафних. Цей сезон важко назвати вдалим для тебе, якщо брати до уваги твої коронні постріли зі стандартів?

– В минулому сезоні я двічі відзначився зі штрафних, а у цьому – одного разу. Попереду ще практично половина сезону. Сподіваюся, що зможу не лише надолужити втрачене, а й перевершити минулорічний показник. Мені б цього хотілося.


– Секрет виконання штрафних ударів полягає у їх ретельному тренуванні?

– Після кожного тренування кожен бажаючий може залишитися і спробувати свої сили та попрацювати над ударами. Воротарі залишаються без проблем, для них це також корисно. Ми стабільно відпрацьовуємо удари по воротах – виключення становлять лише заняття стретчингу, після яких такі удари виконувати не бажано.


– Свого часу Олексій Гуцуляк розповідав, що ретельно відпрацьовує виконання штрафних. Хто ще залишається з вами після тренувань?

– Так, Олексій тренує удари, а також Олег Голодюк, Денис Мірошніченко та ще кілька хлопців. У нас багато любителів виконання штрафних.


– Ви вперше взяли участь у львівському дербі і навіть відзначилися у ворота ФК "Львів". Особливі емоції?

– По-перше, на трибунах "Арени Львів" було багато глядачів, а це суттєво мотивувало. Крім того, ще до поєдинку я розумів, що це важливий матч. Переконаний, що кожен з хлопців мав такий же настрій. Відчувалося, що це свято для міста. Дуже прикро, що ми не перемогли тоді.


– Найуспішніший матч поточного сезону – розгром "Чорноморця" в Одесі і ваш дубль у ворота "моряків".

– У багатьох матчах "Карпати" створювали моменти, які, на жаль, не реалізовували. Так склалося, що саме у цій грі наша атака відмінно використала свої моменти, ми добре спрацювали. Тим більше, що "Карпати" перебували у чудовій формі і перемагали у кількох виїзних матчах поспіль. Мабуть, тоді найкраще почули і виконали установку тренера.


– Вже зовсім скоро усі святкуватимуть Новий рік. Де ви зустрічатимете 2019-й?

– Ще не знаю, остаточно не вирішив. Знаю тільки, що точно святкуватиму в Києві. Згодом вся Україна відзначатиме Різдво. Це свято традиційно проведу у сімейному колі. Принагідно хотів би привітати усіх наших вболівальників із прийдешніми святами. Здоров’я, радості та щастя усім вашим сім’ям!