21 грудня 2018 17:18
1

Роберто МОРАЛЕС: "У "Олимпиакоса" кризис не только в команде, но и в клубном руководстве"

У 1/16 фіналу Ліги Європи з футболу київське "Динамо" зіграє з грецьким "Олімпіакосом", а донецький "Шахтар" — з німецьким "Айнтрахтом" із Франкфурта. Перші матчі — 14 лютого. "Динамо" його проведе на виїзді, "Шахтар" — в Україні. Повторні поєдинки відбудуться 21 лютого в Києві та Франкфурті.


— "Олімпіакос" — зручний суперник для "Динамо", — каже телекоментатор Роберто Моралес, 42 роки. — Головний грецький гранд є таким нині лише історично. До минулого сезону вони взяли сім чемпіонських титулів поспіль. У нинішньому — йдуть другими, але відстають від лідера, ПАОКа, на вісім очок. Криза не тільки в команди, а й у клубному керівництві. Там досить посередній склад.

Тренер Педру Мартінш намагається збудувати міцну, надійну гру. Активно працює через фланги. "Олімпіакос" не має якісних форвардів. Якщо влітку команда не зробила дорогих хоча б за грецькими мірками придбань, то важко на це розраховувати взимку.

Проти суперника "Динамо" і календар: 10 лютого виїзна гра з ПАОКом, 14-го з "Динамо", 17-го вдома проти чинного чемпіона АЕКу. Потім три дні перепочинку й матч у Києві.

"Айнтрахт" переживає хороший період.

Показує інтенсивний, силовий футбол, багато навісів, постійна гострота біля воріт суперників після "стандартів". У свій правильний футбол грає Джонатан де Гузман, в атаці є віце-чемпіон світу Анте Ребіч. Сербський нападаючий 20-річний Лука Йович у чемпіонаті Німеччини забив 10 м'ячів, у Лізі Європи — п'ять. Але для мене головна зірка ­команди — француз Себастьєн Алле, 24 роки. Цей форвард вражає. Він виконує багато найрізноманітніших дій. І все якісно, часом домінує на полі. Футболіст готовий до топ-продажу.

Тож "Айнтрахт" — це велика сила, їхній тренер Адольф Ґюттер із "Янг Бойз" уже обігрував "Шахтар" торік у серпні. Але все ж команда типова для нинішніх німців. Більшість представників тамтешнього чемпіонату вразливі до контрольованої аритмії, до сильних індивідуально суперників — таких, як Марлос і Тайсон. Форма двох лідерів атаки "Шахтаря", швидше за все, вирішить долю протистояння.

6 матчів групового турніру Ліги Європи 2018/19 виграв "Айнтрахт" у суперництві з італійським "Лаціо", французьким "Марселем" і кіпрським "Аполлоном" та вийшов до 1/16 фіналу з першого місця.

"Олімпіакос" став другим. Поступився іспанському "Бетису", проте випередив італійський "Мілан", обігравши його у вирішальному матчі вдома — 3:1.
У Динамо кризис в клубном руководстве последние 18 лет, не считая 2-3 успешных сезона, так что тут мы в равных условиях.