15 грудня 2018 23:41

Итоги 2018-го года для сборной Украины U-17/18

У 2018 році юнацька збірна України, складена з гравців 2001 року народження, стала учасником неприємної історії.


Нагадаємо, що через помилку тренерського штабу виграний матч в еліт-раунді Євро-2018 (U-17) із командою Сербії перетворився на технічну поразку. Два футболісти, Роман Бодня та Микола Ярош, через перебір жовтих карток не мали права брати участь у грі, але вийшли на поле. Тому мрію зіграти у фінальній частині чемпіонату Європи — цілком реальну, зважаючи на нічию з Іспанією та перемогу над Сербією, — реалізувати, на жаль, не вдалося.


Ми так і не зрозуміли, яким насправді потенціалом володіє це покоління гравців, адже не вийшло адекватної перевірки їхніх можливостей. У товариських матчах та міжнародних турнірах підопічні Кузнецова грали дуже впевнено, а групу виконавців 2001 року народження навіть активно залучав до старшої юнацької збірної її тренер Сергій Попов.


У першій половині 2018 року команда Кузнецова зіграла 10 матчів, в яких взяли участь 26 футболістів. У другій половині — лише шість матчів, але тренери задіяли 28 гравців. Усього протягом року зіграли 33 футболісти.


Улітку гравці 2001 року народження завершили своє навчання у школах та академіях і перейшли до клубних команд U-19. Прогрес у всіх різний. Тому починаючи із серпня 2018-го стартував новий етап селекційної роботи. Переважно — з уже відомими кадрами, але з урахуванням нової інформації.