7 грудня 2018 20:37
2

Юрий МОРОЗ: "Мы довольны результатом, местом в турнирной таблице, а главное - ростом футболистов и тем, что их забирают работать с первой командой"

Наставник молодіжної команди «Динамо» Юрій Мороз прокометував заключний поєдинок у першій частині сезону на виїзді проти львівських «Карпат» та підвів підсумки виступу своєї команди до зимової перерви:


- Через погодні умови гру довелося змістити та розпочати поєдинок дещо пізніше. Добре, що організатори, врешті-решт, змогли підготувати поле, і ми провели поєдинок. Через погодні умови гра спрощувалася, тобто, футболісти діяли від простоти, демонствуючи бійцівські якості. Хлопці сьогодні молодці, незалежно від результату. Вони грали у меншості, і не лише відстояли результат, а й удесятьох збільшили перевагу у рахунку. Труднощі були, але гравці проявили характер.


- Наскільки такі ігри загартовують характер гравців?

- Ми, тренери, робимо висновки після кожного матчу, але головне, що у таких поєдинках хлопці, дійсно, загартовуються, адже доводиться перемагати себе, грати через «не можу». У таких ситуаціях якраз і відбувається зростання гравця та його характеру. На мій погляд, це хороший розвиток важливих якостей.


- Використання Юрія Шпирки на позиції під нападниками повязана із його процездатністю чи появою у нього нових здібностей?

- Ви знаєте, він дуже універсальний гравець, а такі у нас на вагу золота, хоча вони мають бути у команді. Вони дозволяють розширювати поле зору на футбольному полі та робити тактичні зміни. Юра Шпирка якраз і є таким універсалом. Сьогодні ми його використовували у якості інсайда, і він забив м’яч. Можливо, він був не таким помітним у конструктивній грі у середині поля, але виконав великий об’єм роботи, плюс варто враховувати погодні умови. Після вилучення у нашому складі ми перевели його на позицію лівого півзахисники, де він також добре впорався, просто ще не до кінця витримує той темп і ритм, яких ми вимагаємо. Але ми знаємо про ці проблеми та працюємо над ними. Хлопці проявляють бажання, ростуть, нехай так продовжується і наступного року.


- Замінюючи Шпирку, ви поміняли позиціями 3-4 футболіста, чи був ризик, що хтось може чогось не зрозуміти, граючи у меншості?

- Ні, адже так чи інакше усі футболісти зайняли свої ж позиції: Булеца став грати правим півзахисником, де він діяв не раз у складі збірної України, Гіо Цитаїшвілі однаково здорово грає як на лівому, так і на правому фланзі, Алібеков, якого ми перевели з лінії оборони у лінію півзахисту, укріпив її, відповідний досвід для цього у нього є, адже він знаходиться під першою командою, тому має проявляти свої якості у таких ситуаціях. Плюс вихід захисника Біловара додав нам надійності у захисті. Це молоді хлопці, які, повторюся, мають загатовуватися у таких іграх, адже, говорячи метафорою, щоб навчитися ходити, потрібно бігати, що гравці і стараються робити.


- Які підсумки першої половини сезону можете підвести? Що вдалося, а що – ні?

- Загалом, ми задоволені результатом, місцем у турнірній таблиці, а найголовніше – ростом футболістів та тим, що їх забирають працювати з першою командою. Усе має поєднуватися та іти поруч. У більшій мірі це сьогодні виконується, не все, чого ми хочемо, виходить, але потроху рухаємся уперед. Сподіваюся, так продовжуватиметься і надалі.


- Які плани команди на час зимової перерви? Коли у хлопців закінчується відпустка та починається підготовка до другої частини сезону?

- Ми збираємося 14-15 січня, у ці дні проходимо медобстеження, 16-го стаємодо роботи. Перший час будемо готуватися у Києві. Запланований закордонний збір, а як він реалізується, залежить від керівництва клубу. А ось щодо спарингів говорити ще зарано, перебуваємо у пошуках суперників. Поки що більше думаємо про те, щоб відпочити та набратися сил, переосмислити зроблене морально переключитися.

Ю.Мороза - головним тренером першої команди!
Сховати
А.В., Онищенко уже был. Три или четыре матча, хотя вторая команда при нём была непобедима