4 грудня 2018 17:00
3

"Динамо" U-9 одолело "Аталанту" и "Лугано" и стало победителем Ateitis Cup!

У столиці Литви – Вільнюсі завершився традиційний міжнародний футбольний турнір Ateitis Cup серед команд U-9 (футболісти 2009-го року народження).

«Динамо» було на ньому представлене групою клубної ДЮФШ під керівництвом Юрія Ястребінського.


Змагання проходили з 30-го листопада по 2-е грудня, у них взяли участь 36 команд, які були поділені на 8 груп по п’ять та по чотири учасники у кожній. Грали суперники у критому манежі Sportima у форматі 6 польових гравців + воротар на чверть поля.


Динамівці потрапили до однієї групи разом із латвійською «Меттою» (Рига), білоруською «Зміною» (Мінськ), місцевим Ateitis-2 (Вільнюс) та російською «Балтикою-2» (Калінінград). Впевнено здолавши груповий етап, кияни вийшли до стадії плей-оф з першого місця, здобувши чотири перемоги, набравши максимальну кількість очок – 12 – та маючи вражаючу різницю забитих та пропущених м’ячів - 33:1.


У чвертьфіналі підопічні Юрія Ястребинського у напруженому матчі по пенальті здолали італійську «Аталанту» з Бергамо, у півфіналі - білоруський ФК «Мінськ», а у фіналі не залишили шансів швейцарському «Лугано» та святкували заслужену перемогу!


Докладніше про виступ нашої команди розповів тренер Юрій Ястребінський:

- Найскладніша гра на груповому етапі була з рижською «Меттою», але ми зібралися та діяли гідно: уважно та організовано, адже боротися за перемогу на турнірі могли, лише посівши перше місце у групі, тому кожен матч був, наче кубковий. У підсумку, ми досягли цього та у чвертьфіналі зустрілися з «Аталантою». У італійців хороша, рівна команда, атлетичні хлопці, які добре підготовлені технічно. Від цього матчу залежало, чи ми змагатимемося за 5-8 місце, чи увійдемо до четвірки найкращих. На початку зустрічі пропустили м’яч, потім відігралися та вийшли уперед, а наприкінці суперник зрівняв рахунок у контратаці, тож долю переможця довелося вирішувати у серії пенальті, яку ми виграли.


Півфінал з «Мінськом» відбувся пізно – о 22.15, але хлопці молодці, третю гру за день провели впевнено, на хорошій швидкості та перемогли 3:0. Наступного дня грали у фіналі зі швейцарським «Лугано». Ця команда дуже добре виглядала протягом усього турніру: технічний, комбінаційний колектив, але ми з перших хвилин заволоділи ініціативою, проявили величезне бажання та забили швидкий м’яч. Порадувало, що після цього хлопці ще двічі забили головою після кутових. Мабуть, ми єдина команда на турнірі, яка відзначалася подібним чином, принаймні, у тих іграх, що я бачив. Коли рахунок став 4:0, ми впевнено довели гру до перемоги. Зважаючи на те, скільки ми забили та пропустили, можу сказати, що ми більше грали на атаку.


Хочу сказати величезне спасибі батькам, які організували чудову групу підтримки та уболівали за нашу команду на трибунах, думаю, це мало свій вплив на підсумковий результат, адже наші хлопці відчували моральну та емоційну перевагу. Коли грали з італійцями, складалося враження, що на нашій чверті поля зібрався увесь манеж, гру дивилися навіть батьки з інших команд. Симпатії розділилися, але аншлаг та шумовий ефект був таким, що діти мене не чули (посміхається).


Також хотів би відзначити дуже хорошу організацію турніру, за що вдячні організатору Дайніусу Гудайтісу. Жодних нарікань з приводу проживання, харчування, часу початку матчів тощо, у нас немає. Усі ігри починалися вчасно, суперники були хорошого рівня, здорово, що вдалося зібрати таку кількість цікавих команд: це і московські школи, і «Балтика», і прибалтійські колективи з Латвії, Естонії, тощо.


Мені б хотілося, щоб у форматі 6+1 ця вікова група грала і у першості міста Києва. Тут у нас поки що формат 4+1, але мені здається, що хлопці вже його переросли, і їм просто нецікаво. Коли спілкуюся із колегами-тренерами з інших країн, зокрема, Прибалтики, Білорусі, Росії, вони дивуються та не розуміють. Кількість полів у нашому місті дозволяє узаконити формат 6+1, будемо сподіватися, що Федерація футболу міста це зробить.


У складі «Динамо» індивідуальну нагороду найкращого гравця команди отримав Іван Тітенко. Він дуже добре провів матч з «Аталантою» та був справжнім лідером на полі. Хоча, крім нього, ще слід відмітити цілу групу гравців, які добре себе проявляли протягом усього турніру, зокрема, групу атаки, це: Влад Руденко, Данило Дьячок та Данило Єрмак – онук срібного призера чемпіонату Європи-1988 Геннадія Литовченка.


До вашої уваги результати матчів за участі «Динамо» U-9:

Ateitis Cup. Група «В»

«Динамо» - Ateitis-2 (Вільнюс, Литва) – 9:0

«Динамо» - «Матта» (Рига, Латвія) – 4:0

«Динамо» - «Балтика-2» (Калініград, Россія) – 14:0

«Динамо» - «Зміна» (Мінськ. Білорусь) – 6:1

Чвертьфінал

«Аталанта» (Бергамо, Італія) - «Динамо» - 2:2 (по пенальті перемогло «Динамо»)

Півфінал

«Динамо» - ФК «Мінськ» (Білорусь) – 3:0

Фінал

«Лугано» (Швейцарія) - «Динамо» - 0:5.

4забили і лише три пропущених!
Космос! Навіть для дітей!
Сховати
перепрошую- 43 :3!
Молодцы!!!