4 грудня 2018 13:52
2

Андрей ПОЛУНИН: "Похоже, что Копиевский испугался удалять Тайсона. Тем более что счет был не в пользу "Шахтера"

"Футбол 24" обговорює 17 тур УПЛ із Андрієм Полуніним, колишнім хавбеком Карпат, Дніпра і збірної України.


– Динамо обіграло Чорноморець, але вкотре продемонструвало бляклу гру. Команда Хацкевича не встигла відновитися від непростого виїзду до Астани?

– Повністю з вами згідний. Дуже важка гра була в Казахстані. Динамо – це, здебільшого, молодь, а у молодих гравців є така риса, як нестабільність. Зараз для цієї команди найголовніше – добиватися результату, що вони й зробили. Молодь ростиме, відповідно, стабілізуватиметься і покращуватиметься їхня гра.

– В іншому матчі понеділка Олександрія на виїзді обіграла учасника єврокубків – Ворсклу. Такі перемоги підопічних Шарана вже не дивують?

– Звичайно. Якщо раніше такі перемоги Олександрії більше скидалися на випадковість, то зараз це – закономірний результат. У Шарана – сформований кістяк команди, він дуже міцний і тактично грамотно підкований. Плюс – психологічний момент. Олександрія відчула, що може грати з усіма командами на рівних і перемагати їх. Так, олександрійці, можливо, більше грають від оборони, але роблять це якісно. Тож друга сходинка, яку зараз посідає колектив Шарана, – заслужена і закономірна.

– У Полтаві, за різними даними, зібралося від 95 до 950 глядачів. Арсенал – Карпати – 232 глядачі, Десна – Зоря – 670 глядачів і так далі. Навіщо грати у грудні, якщо це нікому не потрібно, за великим рахунком?

– Я повністю згідний – у грудні цього робити не варто. Але в нас є Прем’єр-ліга, яка формує календар і приймає рішення. У єврокубках на імениті команди люди ще прийдуть. Але в робочий день, коли холодно, матчі чемпіонату не викликають інтересу. До того ж, рівень цього чемпіонату суттєво впав…


По-перше, поєдинки потрібно проводити у вихідні. По-друге, враховувати час. Влітку команди змушені були грати в розпал дня, коли спека. Мовляв, інтереси телебачення. Натомість на інтереси футболістів і вболівальників ніхто не зважав. Я вважаю, що це – неправильно. То спека 30-градусна, то 8-10 градусів морозу. Навіщо грати у таких умовах і для кого грати? Календар потрібно змінити докорінним чином.

– Центральний матч туру Шахтар – Олімпік зібрав "аж" 2 тисячі глядачів. Проте команди розіграли справжній трилер. Як ви вважаєте, в Олімпіка вкрали перемогу?

– Якщо зважати на епізод, коли Мораєс зрівняв рахунок, то так – украли. Шахтар сам винен у цій ситуації. Після перемоги над Хоффенхаймом "гірники", по-перше, втомилися, по-друге – не налаштувалися на Олімпік. До того ж, швидко повели в рахунку і подумали, що легко візьмуть три очки. Команда Шевчука заслуговувала на перемогу, хоча 2:2 проти Шахтаря – результат також хороший.

Окремої уваги заслуговує вчинок Тайсона. Він не мав права так поводитися, хоча, якщо пригадуєте, це вже не перший такий випадок у виконанні бразильця. Якби це трапилося в ігровому епізоді – інша справа. Але тут – відвертий удар по ногах ззаду. Я розумію, що це – емоції. Але ж ти футболіст такого високого рівня, запрошувався у збірну Бразилії, тож повинен подавати приклад на полі. Сподіваюся, покарання Тайсона за неналежну поведінку ухвалять постфактум.

– Чому арбітр Копієвський не вилучив Тайсона? Злякався?

– Так, схоже, що злякався. Тим паче, рахунок був не на користь Шахтаря.

– Як оціните роботу тандему Шевчук – Ротань? Вони лиш нещодавно прийшли в Олімпік, а вже є перші успіхи…

– Вважаю, ще зарано робити висновки. Це був окремо взятий матч, на який Шевчук зумів налаштувати підопічних – все-таки він віддав Шахтарю 13 років кар’єри, принципова зустріч. Я б оцінював Олімпік по матчах проти прямих конкурентів, на тривалій дистанції. Зараз – зимова пауза. Можливо, команда підсилиться ще кількома якісними виконавцями. Аналізуватимемо вже навесні.
– Чому арбітр Копієвський не вилучив Тайсона? Злякався?

– Так, схоже, що злякався. Тим паче, рахунок був не на користь Шахтаря.
То есть это норма, если шлюхтер проигрывает?
"Чому бідні, бо дурні. Чому дурні, бо бідні"
То що то за футбол, то що то за Держава, якщо покарання залежить від Ваги?