1 грудня 2018 13:53
3

Артем ФРАНКОВ: "В сборной Украины есть игроки, которые оказались там случайно, но фамилии я называть не буду"

2 грудня відбудеться жеребкування відбіркового турніру до ЄВРО-2020. Збірна України, завдяки вдалому виступу в Лізі Націй змогла потрапити до другого кошика під час жеребкування.


Gazeta.ua поспілкувалась із головним редактором журналу "Футбол" Артемом Франковим.


Як оціните виступ збірної України в Лізі Націй УЄФА?

Ну як можна оцінювати виступ в Лізі Націй, враховуючи те що вони зайняли перше місце. Чудовий результат, і додати тут більше нічого. А останній матч проти Словаччини треба сприймати як товариський і до результату ставитись відповідно. Не потрібно сприймати як провал, результат в матчі без будь-якої турнірної мотивації.


Які головні досягнення Андрія Шевченка на посту головного тренера збірної України?


Результат роботи Шевченка треба оцінювати в двох аспектах. Спортивний – досягнуто результату в Лізі Націй, збірна вийшла в дивізіон А. По-перше, це додаткові кошти для ФФУ, а по-друге він цим самим забезпечив спаринг-партерів найвищого рівня на наступний відбірковий цикл. Окрім результату, мені дуже подобається, що він залучає молодь до збірної. Це позитивний напрямок, який дає надію всім молодим гравцям. Якщо добре граєш – виступаєш за збірну. Для футболіста велика честь грати в футболці своєї країни на турнірах найвищого рівня.


А які недоліки Андрія Миколайовича? Що він міг зробити краще?


Якщо брати недоліки, то я не згоден із Шевченком в певних тактичних питаннях та кадрових рішеннях. Але розповідати може кожен, а відповідальність за результат несе Андрій Миколайович, а отже йому й вирішувати. По кадровим питанням є певні недоліки. В останньому матчі Віктор Коваленко грав центрального нападника, зрозуміло, що це експеримент, але що тренер хотів побачити не зрозуміло. Коваленко цікавий персонаж, в нього був тривалий спад, його прибрали зі збірної, про нього почали забувати. Але потім він забив на останній хвилині у ворота "Динамо" і всі знову про нього заговорили.


Зараз важко однозначно оцінити роботу Шевченка. Попереду відбір на ЄВРО-2020, якщо йому вдасться вивести Україну на цей турнір, тоді вже будемо його оцінювати. Хоч я хвалив Шевченка останнім часом, але не треба сильно переоцінювати успіх в Лізі Націй.

Були окремі матчі, де тренерський штаб недостатньо добре реагував на події на полі. Врешті-решт ми програли відбірковий турнір на Кубок світу-2018. І відповідальний за це перш за все тренерський штаб. І скільки б ми не говорили про політичні аспекти цього КС, але Україна зайняла третє місце в групі, тобто завдання виконане не було.


Кого з гравців не вистачає збірній? Як вирішити болюче питання нападника?


Не бачу зараз гравців, які класно грають, але при цьому не викликаються в збірну. Всі найсильніші зараз в команді. Тренерський штаб серйозно проглядає гравців, як у внутрішньому чемпіонаті так і в інших першостях, де виступають українці. Яскравий приклад цьому Яремчук, його запрошення в збірну, я розцінюю як аванс і наслідок дефіциту форвардів. Він дуже перспективний гравець, але своїм шансом ще треба скористатись. В нас є страшенний дефіцит на позиції нападника. Кравець і Селезньов не достатньо грають в своїх чемпіонатах. Зозуля грає в другій лізі Іспанії, якщо він там почне регулярно забивати, я думаю його відразу викличуть в збірну.


В збірній є гравці, які там опинились випадково, але прізвищ я називати не буду. І так зрозуміло що деякі гравці викликаються туди в якості експеримента і надовго в національній команді не затримаються.

коваленко, бутко ...
Сховати
Dynamix, Болбат
В журналистике есть люди, которые оказались там случайно, но фамилии называть я не буду