17 листопада 2018 11:36

Александр ГОЛОВКО: "Эту команду рано называть молодежной сборной Украины"

Головний тренер молодіжної збірної України Олександр Головко підбив підсумки товариського матчу проти команди Грузії, який завершився з рахунком 3:3:


— Ця команда зібралася лише п'ять днів тому, тому називати її повноцінною молодіжною збірною України поки що не варто. На цьому хотів би зробити особливий акцент, тому що склад був визначений із листа, а суперник нам протистояв дуже гідний. Зібравши футболістів на п'ять днів, не можна вимагати, щоб вони всіх обігрували. Хлопці молодці, старалися...


Для нас це селекційний збір гравців 1998 року народження. Ще потрібно посилювати позиції центрального захисника, опорного півзахисника. Але ми свідомо пішли на це, тому що часу на створення команди майже немає. Скоро Новий рік, потім весна, а хлопці 1999 року народження зараз готуються до чемпіонату світу і до нас приєднаються тільки за пару місяців.


Що стосується матчу з грузинами, то по самовіддачі й бажанню боротися в мене претензій до хлопців немає.


— Схоже, матч вийшов не зовсім товариським: шість голів, два вилучення...

— Товариським, тільки з великим бажанням обох команд здобути перемогу. Хоча грубощів не було. Наш гравець дуже хвилювався, він — новачок збірної. Приїхав, забив м'яч, а потім одразу отримав червону картку. Емоційно все вийшло в нього.


— Ви готувалися до цієї гри п'ять днів. Встигли виконати задумане?

— Абсолютно ні. Ми просто розставили виконавців на полі і зробили акцент на «стандартах». Усе інше — це те, у що вони грають у клубах, ми вивчали їхні ігрові можливості в процесі селекції. Чим більше буде таких матчів, тим буде краще. Тоді більше хлопців пройде через збірну, після чого ми сформуємо нову команду.


— Чи є в цих футболістів мотивація для перемог?

— Так, усі готувалися відповідально. Хлопці уважно слухали теорію, тренувалися, претензій до них немає. Дякую також збірній Грузії, що вона приїхала до нас у гості. Завдяки цій грі є хороший матеріал для аналізу. У контрольному поєдинку з українською командою ми б такого матеріалу не отримали. Ті, хто готовий був терпіти, будуть із нами в наступному році.


— Андрій Шевченко, викликавши до національної збірної кількох молодих гравців, сказав, що для них це великий аванс. Чи буде такий аванс для інших виконавців?

— Поки що, напевно, ні. Тому що до весни будуть тільки збори, поки всі йдуть на канікули. Хлопці 1998 року народження є у збірній: Миколенко, Шапаренко, той самий Лунін 1999 року.


Ми поки що виходимо з того, що є. Селекційний збір пройшов на тверду четвірку. Результат приймаємо таким, яким він є. Ми зараз зібрали нову команду і з неї вже будемо намагатися робити нову молодіжну збірну.