14 листопада 2018 21:12

Тренировка на морозе, визит Ротаня и досадная травма Кравца: последние новости из лагеря национальной команды

Сильний снігопад, який сьогодні у столиці спричинив вереницю подій, прирівняних до стихійного лиха, втрутився й у графік збірної України.


Через негоду тренування, що було попередньо призначене на 12-ту, тренерський штаб змушений був перенести на 17-ту. А от у другій половині дня сніг припинив падати, і працівники НСК «Олімпійський» за допомогою студентів-волонтерів Національного університету фізичного виховання та спорту України розчистили газон від товстезного шару «білого дива».




Фото Павла Кубанова


Відтак тренування відбулося на полі звичного, зеленого, кольору, й червоні м'ячі, які про всяк випадок приготували адміністратори, не знадобилися.



Візит сотника Ротаня


Приємною несподіванкою для синьо-жовтих став візит на вечірнє заняття одного із трьох «сотників» національної команди Руслана Ротаня, який свій сотий матч за збірну зіграв ще навесні цього року, а завершує 2018-й на посаді тренера. Ті хлопці, які пліч-о-пліч з Русланом захищали кольори головної команди, тепло обійнялися з Русланом, в тому числі й головний тренер Андрій Шевченко.



Фото Павла Кубанова

Ротань прийшов підтримати нещодавніх партнерів перед складними виїзними матчами, водночас поспостерігавши за тренувальним процесом, що для його нової роботи дуже цінно.



Динаміка на морозі


За температури -2 тренування пройшло у високому темпі — ніхто не хотів мерзнути. Адже навіть при увімкненому підігріві стояти на місці було дуже холодно. Виконавши поставлені тренерами завдання та повернувшись до готелю, хлопці зі смаком повечеряли й вирушили відпочивати.







Фото Павла Кубанова



Травма Кравця


Неприємністю дня стала інформація про те, що захисник Василь Кравець не зможе допомогти команді у найближчих матчах. Учора під час відкритого тренування Василь здійснив різкий рух й отримав защемлення м'язу поперекового відділу. За оцінкою головного лікаря збірної України Артура Глущенка, таке ушкодження зумовлює відсутність фізичної активності гравця упродовж 7—10 днів. Відтак Кравець повертається у розташування свого клубу, де пройде курс реабілітації. Побажаємо Василеві швидшого відновлення зі сподіванням, що наступного року захисник повернеться до лав синьо-жовтих й відзначить цю подію дебютом у грі.

На завтра у команди — переліт до Словаччини. На 12.00 призначено виліт з аеропорту Бориспіль до Братислави з подальшим переїздом до Трнави.

Завтра ж футболісти випробують газон стадіону імені Малатинського, на якому у п'ятницю зіграють зі словаками заключний для України матч прем'єрного сезону Ліги націй УЄФА.



Олександр Гливинський, прес-секретар національної команди України