9 листопада 2018 13:34

Анатолий ЧАНЦЕВ: "Не раз говорил, что нынешнее поколение "Динамо" имеет большой потенциал, и все, что нужно, - дать этим футболистам играть, а не надеяться на ветеранов"

Представник експертної ради УПЛ коментує єврокубкові виступи наших клубів.


«Шахтар»: Фонсека схильний до відкритого футболу

— Усі розуміли, що «Манчестер Сіті» — топ-команда світового рівня, якій складно протистояти. Видно, що їхній склад сформовано футболістами дуже високого класу, на що «Шахтареві» проблематично знайти контраргументи. Інший момент — схильність Фонсеки до відкритого футболу. Плюс до того, дали про себе знати ще два моменти: відсутність Марлоса плюс неіснуючий пенальті. Ну, й іще таке: конкретного вечора у виконавців «Манчестер Сіті» виходило все, тому такий рахунок.

«Динамо»: коли молоді дають грати

— Я не раз казав, що нинішнє покоління київської команди має великий потенціал, і все, що треба, — дати цим футболістам грати, а не сподіватися на ветеранів. Усі молоді, які регулярно виходять на поле, прогресують: Бурда, Миколенко, Шапаренко, Циганков. Із «Ренном» динамівці провели один із найкращих матчів за рік, хоч їхнім суперником була по-спортивному агресивна силова команда з атлетичними гравцями. Наші впоралися з труднощами і могли виграти з набагато більшим рахунком.

«Ворскла»: на газоні іній

— Мені здається, наставникам полтавської команди треба поговорити з тими, хто готував поле: щойно перед стартовим свистком я побачив іній на полі, зрозумів, що наших чекають великі труднощі. Чому? Поле слизьке — раз. Слизьким газон пришвидшує гру, це аксіома, — два. Швидша гра на руку команді, в якій технічніші футболісти, — три. Цього вечора технічніші футболісти були в «Карабаха» — чотири. Як можна було не врахувати цей фактор, чому раніше не ввімкнули підігрів? От ми й побачили те, що побачили, а саме: довгі верхові передачі у виконанні наших, які складно було обробити, й загальну ситуацію, коли гравці «Ворскли» пристосувалися до такого газону лише в другій половині другого тайму.