26 жовтня 2018 11:48

Форвард "Львова" Жулио Сезар: "Все наши мысли - только о матче с "Динамо"

Форвард ФК «Львів» Жуліо Сезар прокоментував свою та загальнокомандну гру у матчі 12-го туру чемпіонату України серед команд Прем’єр-ліги з ФК «Арсенал-Київ» та висловив сподівання, що його перший забитий м’яч за головну команду – вже не за горами.


– Жуліо, ти врешті потрапив до стартової 11-ки у домашньому матчі чемпіонату України зі столичним «Арсенал-Київ» і брав участь в атаках «синьо-золотих левів» разом з Бруно. Як би ти оцінив свій виступ та гру команди у цілому в останній грі?

– Це була важлива гра чемпіонату, в якій ми намагалися взяти три очки, а мені слід було бути більш різким в атакувальній фазі, аби спробувати нарешті відзначатися у поточному сезоні. Звичайно, хлопці були вмотивовані після поразки від «Десни». Тоді ми пропустили швидкий м’яч, після якого так і не зуміли повністю оговтатися.


– Цього сезону ти переважно грав за дублюючий склад ФК «Львів», а за основну команду відіграв трохи більше 100 хвилин. Як вважаєш, потрапляння до основного складу на поєдинок з «канонірами» був авансом від тренера чи тобі допоміг саме рівень твоєї поточної гри?

– Я радий, що тренер нарешті довірив мені місце в основній команді, ще й у старті. Але, як я вже казав, я міг би зіграти й краще. Від нападника чекають голів, а мені цього зробити не вдалося.


– Арбітр вилучив Бруно у середині другого тайму, і тепер напередодні матчу з київським «Динамо» у тебе з’являється шанс знову продемонструвати Юрію Бакалову, на що ти здатен. До речі, минулого сезону ти вже відзначався у воротах киян. Що очікуєш від цієї гри?

– Я готовий до цього протистояння. Намагаюся на кожному тренуванні демонструвати свою готовність тренеру. Він може розраховувати на мене у цій зустрічі, але це виключно його рішення – чи буду я грати проти «Динамо».


– Яка атмосфера наразі панує у команді? Адже наразі ФК «Львів» знаходиться лише на 8-й позиції у турнірній таблиці Прем’єр-ліги, а керівництво клубу ще перед сезоном встановило чітку ціль – вихід до єврокубків…

– Я вважаю, що ми й досі здатні вирішити це завдання. У нас – хороший колектив, сформований з кваліфікованих гравців. Так що ми здатні позмагатися за місця у верхній частині чемпіонату.


– Що скажеш про взаємовідносини із наставником команди – Юрієм Бакаловим? Що він вимагає від тебе на тренуваннях і чого прагне бачити у матчах?

– Тренер чимало часу приділяє тому, щоб пояснювати бразильським футболістам усе, чого він хоче від нас бачити на футбольному полі. І мені, як гравцю, приємно таке ставлення, завжди усе зрозуміло. У грі ж він вимагає від нас максимуму. Як щодо мене, то я завжди маю бути націленим на ворота суперників та сконцентрованим під час кожної з атак, щоб мати можливість їх завершувати.


– Попереду на ФК «Львів» чекає досить інтенсивний проміжок змагального часу – протягом майбутнього тижня «синьо-золотим левам» доведеться провести виїзні матчі чемпіонату з «Динамо» та «Ворсклою», а також гостьовий кубковий поєдинок з «Гірником». Яке завдання-мінімум стоїть перед львівським колективом на цей період?

– Ми прагнемо вигравати кожну гру. Звичайно, ми поважаємо наших опонентів, які мають хороших виконавців та демонструють солідний рівень гри. Але ми робимо крок за кроком, і наразі усі наші думки – лише про матч з «Динамо».


– Повертаючись безпосередньо до тебе, як вважаєш, у чому причини того, що ти й досі не відкрив лік забитим м’ячам за головну команду «містян» у нинішньому сезоні?

– Так, у першій третині сезону я в основному виступав за команду U-21, але ж я і забивав у ній досить регулярно. Сподіваюся нарешті відзначитися першим голом у цьому сезоні та допомогти команді виграти!