21 жовтня 2018 11:39

Сергей ПОПОВ: "Такие победы, как над Словакией, совершенствуют уровень мастерства"

За результатами кваліфікаційного раунду Євро-2019 (U-19) у групі 8 путівки до елітного раунду змагань вибороли команди України та Норвегії, причому синьо-жовті посіли перше місце у квартеті.


Підсумки цього виступу для офіційного сайту ФФУ підбив головний тренер нашої юнацької збірної Сергій Попов.


— Сергію Олександровичу, для вашої команди доля путівки до еліт-раунду вирішувалася в останньому турі. Дуже хвилювалися?

— Ні. Більше непокоївся перед поєдинком зі збірною Норвегії.


— Що не вийшло в матчі з норвежцями?

— Тонус наших хлопців був хорошим. У першому турі ми виграли, а норвежці програли. Тому в очній зустрічі ми хотіли зловити суперника на помилці. Ми чекали, що він розкриється, але наш грубий промах на 23-й хвилині зламав цей план. На емоціях скандинави незабаром забили другий м'яч, тут же у нас сталося вилучення... Загалом у першому таймі збірна України, відверто кажучи, виглядала непереконливо. Проте в меншості в другій 45-хвилинці нам вдалося вирівняти гру і вразити ворота опонента...


У перерві я попросив хлопців, щоб вони постаралися забити і не пропустити, тоді перемога в останньому матчі, зі словаками, гарантувала б збірній України вихід до еліт-раунду. І мої підопічні з поставленим завданням упоралися.


— В останньому поєдинку, забивши на першій хвилині, словаки тільки розлютили ваших футболістів?

— Ми прораховували всі варіанти. У підсумку нас влаштовував будь-який виграш, окрім 2:1. Так склалося, що на першій хвилині команда пропустила, але ще по передматчевому настрою хлопців я бачив, що це буде наш день. Я радий за своїх гравців, за їхню волю до перемоги, за силу духу й за те, що вони не розклеїлися після пропущеного м'яча. Розгром суперника тому підтвердженням.


— Кого б ви відзначили у складі команди?

— Я не стану цього робити, адже хтось забивав, хтось добре захищався. Так, були помилки, але цей результат здобула вся команда. Вони молодці, я подякував футболістам за виконану роботу.


— Збірна вийшла до еліт-раунду з першого місця. Це важливо для колективу?

— Знову ж таки, я сказав футболістам, що такі поразки, як від Норвегії, загартовують характер, а такі перемоги, як над Словаччиною, удосконалюють їхній рівень майстерності.