21 жовтня 2018 09:57

Павел ЧЕРЕДНИЧЕНКО: "Кто проявляет характер и силу воли, когда трудно, тот и побеждает"

Тренер 13-тирічних динамівців Павло Чередніченко підвів підсумки другого ігрового дня своєї команди на міжнародному турнірі Ateitis Cup:


- У матчі з дортмудською «Борусією» просили хлопців показувати свій футбол, у який вони вміють грати, а також елементи та комбінації, які ми відпрацьовуємо на тренуваннях. Учасники вже провели багато матчів на турнірі, усі втомилися, але команди перебувають в однакових умовах. На перший план виходять характер, сила волі та морально-вольові якості. Хто може їх проявити на полі, коли важко, той і переможе. Звісно, з таким іменитим клубом, як «Борусія», приємно зустрітися на футбольному полі. Минулого року ми також грали з ними та перемогли 3:0, але формат турніра був іншим – 8 польових гравців + воротар. Цього разу також показали свої найкращі якості та рухаємося далі. Поважаємо кожного суперника, але на гучні імена не звертаємо уваги, нехай вони з трепетом ставляться до «Динамо» Київ – така психологія у кожній віковій групі динамівської школи.


- Які враження залишилися від першого матчу цього ігрового дня проти мінського «Динамо»?

- Ми дивилися їхню попередню гру проти «Металіста» та знали, що вони перемогли 3:0. Перед цим поєдинком у нас були однакові шанси вийти у півфінал турніру. На кожен матч ми налаштовуємося максимально серйозно, «Динамо» має досягати перемоги у кожному своєму поєдинку. Ми показали динамівський стиль гри і, на мою думку, хлопці заслужили на вихід у півфінал.


- Наскільки серйозне пошкождення у Пономаренка?

- Шкода, що Матвій нам не помічник у півфіналі та фіналі, він дуже засмутився, але це футбол, думаю, хлопці його підтримають, ми одна команда та налаштовуватимося на максимальний результат.


- Ви мали можливість дивитися матчі «Динамо» (Тбілісі), чи зробили для себе якісь висновки про суперника по фіналу?

- Ми бачили їхню півфінальну гру, у цій команді усі хлопці високого рівня, технічно і тактично грамотні, швидкі, та й взагалі, школа тбіліського «Динамо» славиться як одна із дуже сильних. Але перед нами теж стоять максимальні цілі, тож завтра намагатимемося їх досягти. Цікаво, що покаже кожна зі шкіл.


- Чи зручно, що календар матчів дозволяє тренерам команд дивитися матчі одна одної та знайомитися із потенційними суперниками?

- Так, вважаю це позитивним моментом. Можна порівняти наш рівень з іншими європейськими командами. Також приємно, що організатори турніру попіклувалися про трансляцію більшості матчів у YouTube, тож можна проаналізувати як свої дії, так і суперника, звернувши увагу на сильні та слабкі сторони.