18 жовтня 2018 17:46

Игорь КОСТЮК: "В эпизоде с очевидным фолом, где соперник не собирался играть в мяч, арбитр реагирует абсолютно спокойно"

Старший тренер «Динамо» (U-19) Ігор Костюк поділився враженнями після виїзної перемоги над «Олександрією» (4:1) у чемпіонаті.


- Повністю володіли перевагою та переграли суперника у тактичному плані. Реалізували свої моменти на початку гри, потім додали ще один. Після того, як рахунок став 3:0 на нашу користь, потрібно було дещо швидше грати, адже суперник почав розкриватися, ми же робили не зовсім те, що потрібно. Було багато браку, особливо в середині поля, не розривали ці лінії, які звільнялися у господарів, тому є над чим працювати. Загалом же виконали установку та план на гру, про який домовлялися.

- Велика кількість гравців лише нещодавно повернулися з розташування збірних. Чи були у вас якісь побоювання стосовно їхнього стану?
- Сьогодні ми задіяли переважно ту групу гравців, які тренувалися разом із нами й до збірних не їздили. Протягом тижня ми готувалися до цієї гри, й ті футболісти, які сьогодні вийшли на поле, гідно замінили основних виконавців. У другому таймі випустили Ісаєнка, щоб він також узяв участь у матчі – він ще гол забив, Ярош та Духан мало грали у збірній, тому також вийшли сьогодні на поле. Оскільки переважна більшість гравців тренувалися в розташуванні клубу, то побоювань особливих не було.

- Той інцидент, який стався у другому таймі в моменті з Ісаєнком, – то емоції?
- У першу чергу, це суддівські моменти. У нас юнацький футбол, люди грають за збірну країни. В епізоді з очевидним фолом, де суперник не мав наміру грати у м’яч, арбітр реагує абсолютно спокійно. Є приклади моментів у Прем’єр-лізі, коли за подібні фоли жорстко каралися футболісти – той же Шабанов у матчі з «Арсенал-Київ» або Харатін у поєдинку з «Шахтарем». Тому я й обурився через те, що суперник не грав у м’яч, який був у нього за спиною, а діяв із наміром завдати травми нашому нападнику.

- Незважаючи на цей інцидент, загалом ви задоволені грою?
- По грі було багато передумов для хороших атак, коли ми перехоплювали м’яч, але не завжди вдавалося доводити їх до логічного завершення. У Надольського було багато браку, у Сорокіна, який вийшов на заміну – вони мали користуватися тими зонами, які звільняв суперник, організовувати більше атак на ворота господарів. Тоді й реалізація була би кращою.
- Незабаром матч-відповідь у Юнацькій Лізі УЄФА. Хлопці вже думають про цю зустріч?
- У нас кожна гра важлива. Сьогодні ми провели матч у чемпіонаті U-19, завтра деякі з наших хлопців зіграють у Полтаві в чемпіонаті U-21, а вже з неділі почнемо планомірну підготовку до матчу в Болгарії. Повторюся, кожна гра – в чемпіонаті або єврокубках – для нас важлива, адже хлопці зростають у професійному плані.