18 жовтня 2018 14:14

В Киеве попрощались с Олегом Базилевичем

16 жовтня, на 81-му році життя, помер видатний український футболіст і тренер Олег Базилевич. Сьогодні його проводили в останню путь.


Важко передати словами, що для «Динамо», для історії клубу, означають такі легенди. Вони уособлюють собою цілу епоху в світовому спорті, епоху падінь і підйомів, епоху інновацій і модернізацій, епоху занепаду і епоху відродження.




Левова частка золотих сторінок історії «Динамо» безумовно пов'язані з Олегом Петровичем і його працями, футбольними та науковими. У пам'яті кожного, хто його знав, він назавжди залишиться прикладом професіоналізму, чесності, чуттєвості і доброти.



Попрощатися з легендою, учителем, тренером, другом і близькою людиною, провести його в останню путь, прийшли сотні людей. Символічно, що прощання проходило в Олімпійському дворику НСК «Олімпійський» - стадіоні, який також, по-своєму, довгі роки був його домом.



Вшанувати пам'ять і проводити в останню путь Олега Базилевича прийшли президент «Динамо» Ігор Суркіс, віце-президент УЄФА Григорій Суркіс, перший віце-президент «Динамо» Віталій Сівков, генеральний директор «Динамо» Резо Чохонелідзе, головний тренер «Динамо» Олександр Хацкевич, тренерський штаб і команда в повному складі, а також ветерани «Динамо», збірних СРСР і України, футболісти, тренери, журналісти і вболівальники.









Після панахиди Олега Петровича поховали на Байковому кладовищі на ділянці 42А, пліч-о-пліч з іншими динамівцями і його давнім другом - Валерієм Лобановським.



Світла пам'ять Вам! Ви назавжди залишитеся в наших серцях!