17 жовтня 2018 15:11

"На атаку наши играют хорошо, а вот в обороне...". Мирон Маркевич - о матче Украина - Чехия

"Футбол 24" обговорює матч 4 туру Ліги націй Україна – Чехія (1:0) із колишнім наставником національної збірної Мироном Маркевичем, який переглянув поєдинок із трибун харківського стадіону Металіст.


– Мироне Богдановичу, ви повернулися на колись рідну для себе арену. Як вам атмосфера у матчі Україна – Чехія?

– Атмосфера була фантастичною! Потрібно подякувати харків’янам за таку підтримку збірної. Мені це трішки нагадало мою епоху в Металісті (Усміхається). Тоді атмосфера була такою ж. Ще раз дякую харків’янам.


– Щодо самої гри… Які враження на вас справила, насамперед, команда Шевченка?

– Непогана гра. Єдине – у першому таймі дозволили чехам створити дві стовідсоткові нагоди, щоб відкрити рахунок. Гру в обороні необхідно підтягнути. Моменти Яремчука – хлопець вмотивований, але при завершенні атак йому потрібно грати ефективніше. Все-таки мав він вчора достатньо моментів, щоб відзначитися. Яремчуку належить підтягнути на індивідуальних заняттях гру головою. Є нагода – треба її реалізовувати.


– Чи не забагато моментів дозволили створити чехам біля воріт Пятова? Нашому голкіперу довелося добряче попрацювати…

– Ну я ж кажу – бракувало концентрації в захисті. Ніби грали загалом непогано, але забагато моментів дали створити Чехії. Більше повинна відпрацьовувати у відборі і середина поля. На атаку наші півзахисники добре грають, але не потрібно забувати про роботу в обороні.


– Нарешті прорвало Маліновського, який забиває за збірну у другому матчі поспіль. У чемпіонаті Бельгії він також на провідних ролях. Яким бачите найближче майбутнє Руслана? Чи готовий він до виступів у топ-чемпіонаті?

– Безперечно. Я йому цього і бажаю – переїхати у топ-чемпіонат. Помітно, що він стає лідером збірної України. Приклад Маліновського ще раз показує, що нашим футболістам не потрібно боятися виїжджати за кордон. Там вони набираються нових умінь і впевненості у своїх силах.


– У 2018-му збірна України ще не програвала. Чи під силу нашій команді вперше у своїй історії закінчити рік без поразок?

– Якщо не трапиться чогось екстраординарного, то команда повинна пройти цей рік без поразок. Думаю, що Словаччина нам по зубах. З Туреччиною грали і перемагали неодноразово. Тож я налаштований оптимістично.