16 жовтня 2018 19:09

Григорий Суркис выразил соболезнования в связи со смертью Олега Базилевича

З глибоким сумом зустрівши звістку про смерть Олега Петровича Базилевича, висловлюю найглибші співчуття його родині, рідним та близьким.


На 81-му році зупинилося серце видатної людини, першопрохідника і великого професіонала, з ім'ям якого нерозривно пов'язані найгучніші успіхи нашого футболу. Для Олега Базилевича, одного з найкращих вихованців, гравців, а потім і педагогів славної школи київського «Динамо», спорт ніколи не був роботою. На полі, тренерській лаві, університетській кафедрі, він завжди залишався творцем і новатором, перетворивши справу всього свого життя у високе мистецтво.


Ім'я Базилевича, одного з найяскравіших представників першого золотого покоління українських чемпіонів СРСР, занесено до літопису нашого футболу. Але ще вагомішою є особиста заслуга Олега Петровича в становленні та торжестві наукового підходу в спортивній діяльності та, як наслідок цього процесу - створення непереможного бренду «Динамо». Саме завдяки його знанням і зусиллям клуб зі столиці України досі залишається найтитулованішим на території колишнього СРСР, та й у всій Східній Європі! Втрата Олега Петровича для всіх нас є непоправною. Нас покинув воістину останній із могікан. Товаришам, колегам і учням Базилевича буде його дуже не вистачати!


Григорій СУРКІС