15 жовтня 2018 17:10

Тарас СТЕПАНЕНКО: "В сборной всегда хороший микроклимат, много шуток"

Разом із головним тренером збірної України Андрієм Шевченком у прес-конференції напередодні матчу з Чехією в Лізі націй взяв участь півзахисник національної команди Тарас Степаненко.


— Тарасе, збірники вже давно не були разом так довго…


— У збірній завжди чудовий мікроклімат, багато жартів. Насправді, ми не так вже й багато перебуваємо разом, щоб це могло якось набриднути. Наша програма насичена подіями, готуємося в чудовій атмосфері.


— Напевно, вся команда дивилася гру Словаччина — Чехія. Які враження?


— Було помітно, що чехи дуже добре мотивовані, хоча нічого особливого вони не продемонстрували. Утім, перемогли вони заслужено.


— Що дав збірній України матч з Італією?

— Поєдинки із такими командами — це більш високий рівень. Італійські колективи завжди відрізняються грамотною тактикою, у них індивідуально сильні виконавці. Вони відпрацьовували з нами свої тактичні дії на гру із Польщею. Для нас це був дуже гарний суперник. Такі матчі — це величезний плюс для кожного нашого футболіста. Якщо ми хочемо грати в дивізіоні А Ліги націй, нам потрібно звикати протистояти таким командам, діяти агресивніше й більш гнучко тактично.


— Україну в завтрашньому матчі влаштує нічия. Чи не вплине це на ваші дії?


— На це ми особливо не дивимося. Ми граємо вдома, у нас хороша команда. Ми будемо намагатися перемогти, але ми повинні бути уважні, виконувати все, що нам каже тренерський штаб. Не варто все кидати й бігти всім уперед. Виконувати тактичне завдання й максимально викластися — ось наше завдання.

— Чи звертали ви увагу під час перегляду гри чехів на Дочкала?


— Так, нам акцентували увагу на його грі, він виконав дві гольові передачі у поєдинку зі Словаччиною. Але я не думаю, що це Роналду чи Мессі. Ми повинні звернути увагу на всю команду суперника. Якщо ми будемо сконцентровані, зможемо їх нейтралізувати.