14 жовтня 2018 11:31

Чемпионат ДЮФЛУ U-14. "Барса" – "Динамо" 1:6

У рамках 6-го туру чемпіонату Дитячо-юнацької футбольної ліги України київське «Динамо» розгромило на виїзді «Барсу» із Сум.


Тривалий час підопічні Олексія Дроценка та Євгена Ястребинського не могли підібрати ключики до воріт суперника. Але на 21-й хвилині «біло-синім» таки вдалося відкрити рахунок – Зоренко, який проводив цей матч не на звичній позиції попереду, а на правому фланзі півзахисту, змістився до центру та точно пробив здалеку. За дві хвилини Бойченюк також здорово пробив здалеку, що стало невирішеним завданням для голкіпера, а Грохольський майже відразу довів рахунок до розгромного.


Забивши до перерви четвертий м’яч (дубль записав на свій рахунок Зоренко), динамівцям головне було налаштуватися на другий тайм. І це їм вдалося. Спочатку Дзень після передачі Грохольського обіграв воротаря та з гострого кута поцілив фактично в порожні ворота, а згодом справжній шедевр вдався Педченку – динамівець із лівого флангу, балансуючи фактично по лінії воріт, пройшов трьох суперників та точно пробив у дальній кут.


Єдине, що дозволили кияни супернику, – це забити гол престижу. Причому вийшов він доволі курйозним – після подачі зі штрафного нападник «Барси» зачепив м’яча головою, той зрикошетив від голови нашого захисника та через руки голкіпера влетів до сітки воріт. Утім, цей м’яч аж ніяк не зіпсував хороші враження від проведеного матчу.


Олексій ДРОЦЕНКО, старший тренер «Динамо» (U-14):

- Ми добре налаштувалися на матч, плідно готувалися до цього поєдинку протягом тижня. План на гру загалом було втілено хлопцями на полі. Звичайно, були помилки, на початку була присутня певна знервованість, але потім заспокоїлися, забили один м’яч, другий, після чого почали грати у футбол, який притаманний нашій команді. Якщо прибрати певні нюанси, то результатом та грою ми задоволені.


- У перерві ви казали своїм підопічним, щоб не зупинялися та продовжували діяти в тому самому ключі, що й у першому таймі…

- Маючи перевагу у чотири м‘ячі, хлопці могли десь на підсвідомості розслабитися. Але я попросив, навпаки, підсилити гру, швидше рухати м’яч, а ті хлопці, які вийшли на заміну, не мали ламати малюнок гри, а продовжували втілювати наш план на матч. Це дитяча психологія – коли рахунок дозволяє, то можуть дозволити собі зайвого, десь перетримати м’яча. Але можу сказати, що в першому, що в другому таймі я бачив на полі те, що ми готували.


Чемпіонат ДЮФЛУ (U-14). 6-й тур

«Барса» (Суми) – «Динамо» (Київ) – 1:6 (0:4)


«Динамо»: 23.Гринчук (12.Косач, 49), 18.Сизонюк, 20.Гусєв, 17.Цілик (6.Жовтенко, 42), 14.Білоконь (9.Могілевець, 42), 26.Михайлів (5.Кузнецов, 36), 7.Бойченюк (19.Ванда, 42), 8.Микитюк (21.Педченко, 36), 4.Гаджимурадов, 11.Грохольський, 10.Зоренко (2.Дзень, 36).


Голи: (63) – Зоренко (21, 33), Бойченюк (23), Грохольський (24),Дзень (54), Педченко (56).