8 жовтня 2018 13:25

Сергей ПОПОВ: "На турнире в Албании нужно занять место не ниже второго"

У головного тренера юнацької збірної України U-19 Сергія Попова перед офіційними матчами немає претензій до підопічних щодо ставлення до роботи.


Сьогодні вранці юнацька збірна України (футболісти не старші 2000 року народження) вирушила до Албанії, де відбудеться кваліфікаційний раунд чемпіонату Європи. Напередодні вильоту головний тренер синьо-жовтих Сергій Попов відповів на запитання офіційного сайту ФФУ.

— Сергію Олександровичу, ви залишилися задоволені спарингом з «Оболонню-Бровар»?

— Хлопці старалися. Ми відпрацьовували деякі тактичні варіанти ведення гри, тому тренерський штаб отримав потрібну інформацію.

— У поєдинках кваліфікації чемпіонату Європи суперниками збірної України будуть команди Албанії, Норвегії та Словаччини. Хто фаворит?

— Важко сказати. Думаю, усі мають однакові шанси на успіх. А найбільш непростим опонентом вважаю, мабуть, команду Норвегії.

— Яка у збірної України кадрова ситуація?

— Травму на тренуванні отримав воротар «Шахтаря» Анатолій Трубін, тому ми викликали голкіпера «Олімпіка» Дані Лтайфа. Сподівалися ми, що встигне відновитися Іван Желізко, але, на жаль, півзахисник «Карпат» із нами не поїде. Також через травми ми недорахувалися півзахисників «Динамо» Богдана Білошевського та Артура Ващишина.

— Чи вистачило вам кількох днів домашньої підготовки, щоб привести команду до спільного знаменника?

— Видно, що у хлопців горять очі. Щодо віддачі на тренуваннях у мене немає претензій до підопічних.

— Чи достатньо у вас було інформації про суперників?

— Наша наукова група попрацювала непогано, є пара матчів за участю збірної Албанії, ми знаємо, хто й де з цієї команди виступає на клубному рівні. Так що, сподіваюся, до стартового поєдинку проти господарів турніру підійдемо в повній бойовій готовності. А в процесі змагань ближче познайомимося з Норвегією та Словаччиною.

— Збірна України хоче посісти перше місце?

— А хто не хоче перемогти в такому престижному турнірі? Хоча найважливішим, звичайно, є те, щоб збірна України вийшла до еліт-раунду, а для цього потрібно посісти місце не нижче другого. Сподіваюся, усе в нас вийде.

Нагадаємо, що команда Сергія Попова у кваліфікаційному раунді Євро-2019 потрапила до групи 8, де зіграє з Албанією (10 жовтня), Норвегією (13-го) та Словаччиною (16-го). До еліт-раунду вийдуть дві кращі збірні групи. Матчі другої стадії змагань пройдуть навесні наступного року, а фінальна частина Євро відбудеться в липні 2019-го у Вірменії.