8 жовтня 2018 11:20

Шепелев, Шапаренко, Русин, Попов и Миколенко вызваны в молодежную сборную Украины

Для роботи головний тренер синьо-жовтих Олександр Головко викликав 24-х футболістів із 12-ти українських та європейських клубів.


Сьогодні молодіжна збірна України розпочинає збір, приурочений до двох заключних поєдинків групового раунду відбірного циклу Євро-2019 — проти Шотландії й Голландії. Для підготовки до цих матчів Олександр Головко викликав 24-х футболістів.

Воротарі: Данило Каневцев («Металіст 1925» Харків), Дмитро Безрук («Чорноморець» Одеса).

Захисники: Віталій Миколенко, Денис Попов (обидва — «Динамо» Київ), Олександр Тимчик, Богдан Михайліченко, Євген Чеберко (всі — «Зоря» Луганськ), Валерій Лучкевич («Стандард», Бельгія), Ігор Кирюханцев («Маріуполь»), Павло Лук'янчук («Кишварда», Угорщина), Валерій Бондар («Шахтар» Донецьк).

Півзахисники: Віктор Коваленко («Шахтар» Донецьк), Микола Шапаренко, Володимир Шепелєв (обидва — «Динамо» Київ), Богдан Лєднєв, Максим Луньов (обидва — «Зоря» Луганськ), Юрій Вакулко («Арсенал-Київ»), Єгор Назарина («Антверпен», Бельгія), Максим Третьяков (ДАК, Словаччина), Олександр Зубков, Олександр Піхальонок (обидва — «Маріуполь»).

Нападники: Назарій Русин («Динамо» Київ), Андрій Борячук («Маріуполь»), Мар'ян Швед («Карпати» Львів).

Нагадаємо, що до фінальної стадії молодіжної першості Європи 2019 року потраплять, окрім господаря турніру, Італії, найсильніші команди дев’яти кваліфікаційних груп і два переможці плей-офф. Причому до стиків проб’ються тільки чотири з дев’яти других команд, що матимуть кращі показники в матчах з першою, третьою, четвертою та п’ятою збірними групи (відсіюється аутсайдер).

За два тури до фінішу відбірного турніру фінальні путівки здобули представники груп 2 (Іспанія) та 9 (Франція). В інших групах на ліцензії претендують Греція та Хорватія (1), Данія та Польща (3), Бельгія та Швеція (6), Румунія, Боснія та Португалія (8). Велика ймовірність того, що щасливі квитки отримають Англія (4), Німеччина (5) та Сербія (7).

У заочному конкурсі других місць поточний розклад наступний: Хорватія — 16 очок (7 матчів), Швеція — 14 (7), Австрія — 12 (6), Польща — 12 (6), Боснія — 12 (7), Словаччина — 12 (7), Норвегія — 11 (7), Словенія — 10 (6), Україна — 8 (6). Наша команда, хоч і має в активі 14 пунктів, у конкурсі других місць втрачає шість очок, здобутих з Андоррою.

Підопічним Олександра Головка залишилося провести два поєдинки: 12 жовтня — в Києві на «Оболонь-Арені» зі збірною Шотландії та 16 жовтня — в Дутінхемі з командою Голландії. І якщо для того, щоб фінішувати на другому місці в групі, синьо-жовтим вистачить чотирьох очок (а в теорії за певних обставин — навіть і трьох, і двох), то аби претендувати на потрапляння до четвірки найкращих других збірних, їм необхідні дві перемоги. 14 золотих очок дозволять нам стежити за перебігом подій в інших групах і сподіватися на свій шанс.