7 жовтня 2018 23:02

Отбираться на ЕВРО сборная Украины U-17 прилетела без тренера Езерского, динамовского вратаря и хавбека

Сьогодні юнацька збірна U-17 (футболісти 2002 року народження) опів на другу полетіла з України. Зараз вже обживається у Боснії та Герцеговині, що на найближчі десяток днів стане для неї домівкою


Утім, вирушила туди наша команда не в гості, не на відпочинок, навпаки, — важко працювати: боротися за путівку до наступного раунду Євро-2019.


Напередодні головний тренер команди Володимир Єзерський відповів на запитання офіційного сайту ФФУ, однак із командою не вирушив. Сімейні обставини завадили. Підміняти його буде перший помічник Сергій Нагорняк.


— Володимире Івановичу, репетиція перед Євро вдалася?
Спаринг із Арсеналом U-19 виСьогодні юнацька збірна U-17 (футболісти 2002 року народження) опів на другу полетіла з України.йшов цікавим. Наші хлопці діяли на тлі втоми, завершивши міні-цикл триденного тренувального процесу. Я залишився задоволеним ставленням футболістів до роботи. Практично всі завдання в матчі їм вдалося виконати. Видно, що з кожною зустріччю гравці все краще й краще розуміють вимоги тренерського штабу.


— Усі футболісти в строю?
— Практично. Ми вирішили не ризикувати здоров'ям воротаря Руслана Нещерета, який тільки відновився після травми. Також буквально вчора ввечері піднялася температура в Єгора Глушача, тому він залишився вдома.


— Ви говорили, що в такому віці непросто вивчати суперників з огляду на те, що не так багато інформації. Проте до Боснії і Герцеговини ви вирушаєте не з зав'язаними очима?
— Деяку інформацію про збірну Ісландії, нашого першого суперника по групі, ми маємо. А з рештою збірних будемо знайомитися по ходу турніру.


— Хто, на ваш погляд, найскладніший супротивник на папері?
— Безперечно, це Ісландія. У цій країні зараз справжній футбольний бум. Там дуже багато уваги приділяється футболу, поліпшенню інфраструктури. Результати їхньої національної команди це тільки підтверджують. Також я не виключаю того, що до господаря змагань, збірної Боснії і Герцеговини, можуть бути прихильні арбітри, тому легко не буде.


— Перед своїми підопічними будете ставити завдання здобути лише перше місце?
— Якщо ви помітили, то в усіх турнірах поточного року, в яких брала участь ця збірна України, вона домагалася успіху, тому будемо намагатися й у кваліфікації Євро не відставати. Хоча, звичайно, першорядне завдання — пробитися до еліт-раунду. Наша команда голодна до перемог, тому вірю, що все буде добре.


Нагадаємо, на учбово-тренувальному зборі, що передував поїздці до Боснії, займалися такі футболісти:


воротарі: Олексій Слуцький (Динамо Київ), Микита Турбаєвський (Шахтар Донецьк);

захисники: Даніл Скорко, Костянтин Вівчаренко, Ілля Забарний, Денис Кузик (усі — Динамо), Даніель Егбуджуо, Антоній Емере, Дмитро Авдєєв (усі — Шахтар Донецьк);

півзахисники: Віктор Блізніченко, Володимир Бражко, Єгор Глушач, Євген Рязанцев (усі — Динамо), Георгій Судаков, Богдан В'юнник, Владислав Кобилянський, Едвард Кобак (усі — Шахтар), Максим Соловйов (Дніпро-1), Максим Кучерявий (ДЮСШ-15 Київ), Максим Шевченко (Динамо Мінськ, Білорусь);

нападники: Владислав Ванат (Динамо), Данило Гончарук (Шахтар), Ерік Шуранов (Нюрнберг Німеччина).


На шляху до континентальної першості українській команді доведеться спочатку зійтися у кваліфікаційних протистояннях з однолітками з Ісландії (10 жовтня), Гібралтару (13 жовтня) та Боснії і Герцеговини (16 жовтня).


До еліт-раунду Євро-2019 потраплять по дві кращі збірні кожної з 13-ти груп, а також чотири колективи, що посядуть треті місця й матимуть найкращі турнірні показники в зустрічах із топ-парами. Поєдинки еліт-раунду ЧЄ відбудуться в березні, а фінальна частина змагань — у травні 2019 року в Ірландії.