27 вересня 2018 18:27

"Динамо" провело день открытых дверей в детской школе имени Лобановского

Урочисту подію відвідали журналісти, легенди клубу та батьки дітей-футболістів.


27 вересня київське «Динамо» провело день відкритих дверей у дитячій школі імені Валерія Васильовича Лобановського, що на Нивках.


На вулицю Салютну завітали динамівські легенди минулих років (Андрій Біба, Володимир Мунтян, Володимир Безсонов), президент клубу Ігор Суркіс, журналісти та батьки дітей, які займаються у школі.

Присутні стали свідками відкритого тренування вихованців 2005 та 2006 років народження, а потім разом з ними вирушили до нещодавно відреставрованого легендарного корпусу, побудованому понад 70 років тому, в якому свого часу кімнати ділила низка великих футболістів біло-синіх.

Один з таких був Андрій Біба, півзахисник клубу 50-х та 60-х років.


- Це особливе будівля для нас. До переїзду сюди у нас не було постійного місця для підготовки. Ми тренувалися то у Пущі-Водиці, то у Конча-Заспі, то на хуторі Вільному, або просто у різних санаторіях. Але коли тут зібралися, це вже був наш родинний дім. Тут нас виховували, тут ми грали.

Звичайно, зараз для дітей вже зовсім інші умови. У нас були такі залізні ліжка – голова вгорі, решта тіла десь внизу, біля підлоги. Але все одно прекрасні звідси вийшли футболісти. А нинішнім поколінням так взагалі – у них все є! Тільки бери і грай у футбол! Бажаю їм реалізувати себе і лише укріпити славу «Динамо».


Президент «Динамо» Ігор Суркіс, у свою чергу зазначив, що не сумнівається в тому, що у нинішніх вихованців школи є майбутнє у першій команді клубу.


- Я вірю в цих дітей. І скажу вам, що ніколи не буде у вболівальників до легіонерів такого ж ставлення, як до своїх хлопців. Якщо хоча б 1-2 людини з цього величезного числа юних футболістів, які у нас займаються, будуть потрапляти у першу команду клубу – ми будемо задоволені. Ми над цим працюємо.


Звичайно, є у нас хлопці і з інших країн. Я б сказав, що селекція у дитячій школі у нас не поступається рівнем селекції у першій команді. Футбол – це процес. Тому треба вибрати стратегію. Ми зараз вибрали стратегію. У нас зараз дуже багато талановитих молодих футболістів. Навіть у першій команді. Візьме того ж Володимира Шепелєва. У нього був хороший відрізок на старті сезону, наприклад, але зараз він виглядає дещо гірше. Звичайно, на його місці може опинитися вже інший вихованець клубу.


Ми зараз віддали до оренди в «Зорю» Тимчика, Михайличенка та Леднєва. Вони у них основні. Ми граємо проти «Зорі» і не можемо перемогти їх, хоча вони і не беруть участь у матчі згідно нашої домовленості. То може нам варто їх повернути і вони зараз прийдуть і замінять тих, хто на даний момент, скажімо так, не дає результат? Сьогодні якість має бути вище кількості. Має бути конкуренція. Наш директор каже, що зараз до школи відбираються діти, які б могли у майбутньому підсилили першу команду.


Я, як президент клубу, готовий витрачати гроші на школу. Хоча, як ви розумієте, тут може 4-5 людей заграють у справжній, великий футбол. Але важливо те, з ким вони будуть поруч. З ким вони будуть рости. Без цього не буде нічого.


Мені часто докоряють, що я часто загадую минуле. Але без минулого немає майбутнього. Подивіться, Блохін , володар Золотого М’яча – киянин. Шевченко – киянин. Ще один – Ігор Беланов не киянин, але він теж отримав Золотий М’яч як гравець «Динамо». Зараp багато ветеранів у структурі клубу, але я, кажу чесно, я і зараз повз них проходжу з тремтінням. Моє життя пройшло тоді, коли вони виходили на поле.