15 вересня 2018 21:33

ДЮФЛ. "Динамо" U-16 и "Шахтер" победителя не определили

У 2-му турі вищої ліги ДЮФЛ академічна група «Динамо» U-16 (футболісти 2003-го року народження) під керівництвом Юрія Дмитруліна та Сергія Процюка на виїзді зустрічалася із донецьким «Шахтарем».


Поєдинок завершився унічию 1:1, перебіг подій на пролі прокоментував директор ДЮФШ «Динамо» ім. В. Лобановського Олександр Іщенко:


- Динамівці розпочали гру досить активно та протягом перших 15-ти хвилин мали перевагу. На 12-й хвилинні розіграли хорошу комбінацію, Осадець віддав передачу на Волошина, той на швидкості обійшов суперника та чітко пробив у дальній кут воріт. Проте, вже не вперше ми спостерігаємо картину, коли, отримавши перевагу, хлопці заспокоюються та переводять гру позиційне русло, віддаючи ініціативу супернику. На жаль, поки що ніяк не можемо здолати цей синдром. У результаті отримали гол у своїворота після стандарту: «гірники» виконали кутовий удар, Пусь помилився, голкіпер не вийшов з воріт, м’яч усіх перелетів і фактично з двох метрів півзахисник головою переправив його у сітку.


Після цього «Шахтар» мав перевагу та міг збільшити рахунок, для цього у суперника було щонайменше три моменти, але здорово зіграв наш воротар Ігнатенко, виручивши команду та виправившись за пропущений м’яч. Надалі він також діяв майже без помилок. Згідно нового регламенту у віковій групі U-16 ми збільшили тривалість таймів до 40 хвилин, і до перерви рахунок вже не змінювався.


У другому таймі була рівна гра з рівними шансами. Підсилили гру заміни, особливо сподобався вихід на на позицію опорного півзахисника Березанського, який відновився після травми, адже на цій позиції не вийшла гра у Боля. Антон цікавіше виглядає на своїй позиції у центрі захисту. Такимчином, у середині поля навели порядок, і моменів у «Шахтаря» більше не було. Окремі «вибухи» мали місце як з одного боку, так і з іншого, але в цілому, нічийний підсумок гри закономірний.

Ми побачили, що в цьму віці у нас є проблеми, ми ро них знали, і сьогодні вони підтвердилися, як у зоні правого захисника, так і під нападником. У нас є резерв та можливість для маневрування. Разом із Ромео Вендлером ми прийшли до висновку, що потрібно вносити корективи, поки для цього є можливість.


Якщо підводити підсумок двох нічийних ігор з «Шахтарем» груп U-16 та U-17, то вобох матчах динамівці мали позиційну перевагу. Відчуття невдоволеності залишилося, адже могли досягти більшого, але не вийшло. Для перемог потрібно забивати, чого якраз сьогодні і бракувало.


Вища ліга ДЮФЛУ. 2-й тур


«Шахтар» U-16 - «Динамо» U-16 – 1:1 (1:1)


«Динамо»: Ігнатенко, Мазур (Король, 41), Пусь, Опанасенко, Базілєєв (Гурманчук, 56), Боль (Березанський, 72), Міщенко, Закружний (Демиденко, 53), Осадець (Трикоз, 41), Богдан (Попов, 41), Н. Волошин.


Голи: (15) - Н. Волошин (8).