15 вересня 2018 11:24

Денис ПОПОВ: "Сейчас главное, что сборная Украины получила шесть очков"

Перемогти з більшим рахунком аутсайдерів групи молодіжній збірній України завадила незіграність, вважає захисник команди Денис Попов.


У двох поєдинках відбірного турніру чемпіонату Європи молодіжна збірна України свій план-мінімум виконала. Синьо-жовті хоч і мінімально, але виграли в Латвії (3:2) та Андорри (1:0). Не останню роль у цих матчах відіграв дебютант колективу, один із наймолодших футболістів команди Олександра Головка, 19-річний Денис Попов. Більш того, захисник київського «Динамо» навіть став автором забитого м'яча у ворота латвійців.


— Денис, які відчуття від дебютної роботи в молодіжній збірній?

— Все було чудово. Мене добре прийняли в команді. Ми один одного підтримували, і це, напевно, допомогло нам досягти максимального результату й продовжити боротьбу за путівку на чемпіонат Європи.


— Результат максимальний, але чому за рахунком так складно далися перемоги над Латвією та Андоррою?

— Гадаю, тому, що в молодіжній збірній було багато нових виконавців. Десь мала місце незіграність футболістів. Свою роль зіграла й слабка реалізація, але знову ж таки, зараз головне, що збірна України здобула шість очок.


— У першому таймі матчу з латвійцями ти відкрив рахунок. Міг припустити, що в подальшому доведеться виривати перемогу в суперника?

— Якщо чесно, то ні. Напевно, десь все-таки промайнула заспокоєність за рахунку 2:0 на нашу користь, і прибалтам вдалося відігратися. Добре, що майже відразу Віті Коваленко вдалося, як з'ясувалося, забити переможний м'яч.


— Коли Швед не реалізував пенальті під завісу поєдинку з Андоррою, настрій не зіпсувався?

— Не встиг (посміхається). Адже через хвилину Мар'ян реабілітувався, забивши класний гол із гри.


— Зараз навіть дві перемоги не гарантують молодіжній збірній України потрапляння до стикових матчів…

— Ми все одно будемо налаштовуватися на максимальний результат у поєдинках із Шотландією і Голландією, а там вже як вийде. Будемо сподіватися, що зірки зійдуться.