9 вересня 2018 19:45

Андрей ШЕВЧЕНКО: "Главное, что команда постепенно все больше понимает структуру игры"

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко провів прес-конференцію після матчу зі Словаччиною в Лізі націй.


— За рахунок чого вдалося дотиснути суперника?

— Перш за все, хочу подякувати хлопцям, вони серйозно поставилися до справи, виконали план на гру. Матч був дуже важким. Словаки — хороша команда. Велику роль відіграло терпіння, яке ми проявили. Якби розкрилися, почали втрачати позиції, могли бути проблеми, але хлопці зіграли організовано.


Було завдання грати вузько, відсувати опонентів на фланг і чекати свого шансу. Шанс з’явився, Циганков вийшов на фланг і заробив пенальті. Коментувати його не буду. Рефері призначив, отже, таке його рішення. Це дало нам шанс, і ми його використали. Вважаю, що ми грали у футбол, грамотно рухалися. Взаємодію, яку награвали на тренуваннях, виконали.


— Чому замінили Коноплянку? Здавалося, він був свіжішим за Ярмоленка по ходу гри.

— Ми бачили, де можемо підсилити гру. Заміна принесла результат. Женя відмінно відіграв. Він був свіжішим. Але тренеру треба приймати рішення по ходу гри й бачити, де посилити. Головним сьогодні був командний результат. Ми його досягли. Спасибі хлопцям за самовіддачу.


— Якщо Україна забезпечить перше місце у групі у грі з Чехією вдома, ви в останньому поєдинку зі словаками використаєте тих, хто менше грає в збірній?

— Хотілося б, звичайно, але ви так далеко зазираєте... Ми добре стартували, але це важливо не тільки з турнірної точки зору. Нам важливо тримати структуру гри. Не завжди є достатньо часу в збірній. Хлопці поїдуть у клуби. Кожне тренування доводиться використовувати як імпульс. Треба йти від гри до гри. Важко забігати так далеко наперед.


У нашій групі нічого не вирішено. Ще попереду важкі поєдинки. У нас сильні суперники й рівна група.


— Ви були спокійнішим у технічній зоні сьогодні, ніж три дні тому. Результат у Чехії заспокоїв чи хід гри зі словаками без уболівальників?

— Напевно, навчився приховувати свої емоції. Переживав сьогодні, розумів важливість матчу. Важко грати без глядачів, з ними більше емоцій. Стадіон і вболівальники допомагають. Особливо тут, у Львові. Хочу сказати спасибі фан-зоні теж. Ми чули її підтримку за стадіоном, спасибі за це.


— Збірна з вами видала один із найуспішніших стартів у турнірах. Ви відчуваєте, що команда зростає й далі буде ще кращою?

— Перемоги зміцнюють віру. Я не сумнівався в напрямку, який обрала збірна. Про зростання ще говорити рано. Головне, що команда поступово все більше розуміє структуру гри. Ми рухаємося в правильному напрямку. Про результати говорити зарано. Їх треба досягати й вирішувати завдання, які перед нами стоять.