7 вересня 2018 15:37

Андрей ВОРОБЕЙ: "Пропущенный гол – недостаток защитников и Пятова, который заблаговременно упал на колени"

Кореспондент UA-Футболу попрохав поділитися думкою про матч Ліги націй Чехія - Україна колишнього гравця національної збірної України Андрія Воробея.


- Які враження від матчу?


- Головне – старт вдався. Здобута перемога і, що важливо, – на виїзді. Граючи проти добротного суперника, наша збірна показала хороший футбол. Більше хотілося цієї перемоги – ми її і добули.


- Нам пощастило, що у суперника не грали 5-6 основних гравців?


- Це мало кого цікавить. Ми показали той футбол, який необхідний для результату. З тим, що нам пощастило, можна і посперечатися. Резервісти іноді грають краще, ніж основні гравці. В цілому гра показала, що дві команди були рівні, і грали добре. Були моменти як у чехів, так і у нас. Наша збірна володіла протягом усього матчу перевагою, і в кінці все-таки дотиснула.


- Чому, маючи багато моментів для взяття воріт, тільки на останніх секундах матчу дотиснули? Кульгає реалізація моментів?

- Раз були моменти, значить, була перевага в матчі, ми домінували. Те, що не забили раніше – це збіг обставин. Слава Богу, хлопці не зупинилися, грали до останньої секунди, і були за це винагороджені. Так, можна говорити, що ми забили безглуздий гол після помилки воротаря. Але в кожної безглуздості є логічне завершення задуманого. І те, що ми забили на останніх секундах – не означає, що нам пощастило. Більше заслужили, ніж пощастило.


- Як оціните дебют нападника Романа Яремчука?


- Для першої гри дуже не погано. Те, що нападник повинен забивати – безперечний факт. Головне, що у Романа були моменти. Якщо зараз не втілив моменти в голи, думаю, зробить це в наступних матчах. Рано чи пізно – це прийде з досвідом. Він добре відкривався, чіплявся за м'яч, а це важливо для нападника, через нього йшла гра. А коли була необхідність, грав навіть на оборону.


- Кого ви виділили б в нашій команді?


- Нікого б не виділяв, вся команда зіграла гідно. Коли наші лідери в ігровому тонусі і не випадають два-три гравці, то гра вдається. Особливо важливо для успіху командної гри – гра середньої лінії. Вчора весь півзахист переграв середню лінію суперника за рахунок руху і швидкої роботи м'яча. Добре виглядали Коноплянка, Ярмоленко, Марлос. Вдало були проведені заміни, підсилили гру. Той же Зінченко, який вийшов на заміну, додав свіжості і креативу в атаці, забив вирішальний гол.


- Завжди з плюсами існують мінуси. Чи побачили ви в переможному матчі якісь мінуси в грі збірної?


- Були часткові провали в грі оборони. Пропущений м'яч – недолік захисників і воротаря, який завчасно завалився на коліна. Мінусів вистачає як в атаці, так і в обороні. Але радує те, що плюсів більше, ніж мінусів в грі збірної. Завжди хочеться, щоб гравець був ідеальним, але, на жаль, так воно не буває. Над цим попрацює тренерський штаб, щоб до наступної гри зменшити кількість мінусів. Повторюся: в цілому була добротна гра з боку нашої збірної, яка вселяє оптимізм.

- Наступний суперник – збірна Словаччини. Міцніший, ніж Чехія.

- Однозначно Словаччина сильніша за Чехію. Буде складніше, граємо за два дні. Головне встигнути відновиться. Засмучує те, що не буде дванадцятого гравця на трибуні, а це великий мінус в таких матчах. Але всі налаштовуємося на позитив, і сподіваємося на успіх у неділю.