5 вересня 2018 12:29

Сергей ПОПОВ: "Нужно определиться с футболистами, которые поедут в Албанию на квалификацию Евро-2019"

Головний тренер юнацької збірної України U-19 Сергій Попов зі своєю командою спробує показати якісний футбол на турнірі в Латвії.


6 вересня юнацька збірна України (футболісти не старші 2000 року народження) матчем проти команди Фарерських островів розпочне виступ на міжнародному турнірі «Кубок Федерації футболу Латвії». 8-го числа синьо-жовті зіграють із Македонією, а 10-го — з господарями змагань.


Напередодні старту турніру головний тренер збірної України Сергій Попов відповів на питання офіційного сайту ФФУ.


— Сергію Олександровичу, чи всіх футболістів вам вдалося отримати у своє розпорядження?

— У принципі, так. Однак в останньому турі першості у грі проти «Динамо» травмувався півзахисник «Карпат» Іван Желізко, тому замість нього довелося викликати Артема Бондаренка з «Шахтаря».


— Ви запросили на збір сімох гравців 2001 року народження. Вважаєте, що ці виконавці підсилять команду?

— Подивимося, як вони себе проявлять на цьому зборі, хоча, враховуючи їхні останні виступи за свої клуби, думаю, це дійсно підсилення для збірної.


— На турнірі в Латвії збірна України буде вважатися фаворитом змагань?

— Якщо виходити з рейтингу країни, то, може, й так, але та сама збірна Фарерських островів, як і ми, брала участь у чемпіонаті Європи. Збірна України їде на Кубок Федерації футболу Латвії показати якісний футбол.


— Чи будете ви на цих змаганнях моделювати гру колективу для кваліфікаційних матчів Євро, які відбуватимуться вже в жовтні?

— Звичайно. Але перш за все нам потрібно визначитися з футболістами, які поїдуть до Албанії, оскільки в нас є ще кілька хлопців, яких ми тримаємо в полі зору.


— Чи є у вас якісь проблеми напередодні старту турніру в Латвії?

— Таке часто буває, що трохи не вистачає часу. У нас для підготовки до змагань було лише три дні. Що ж, будемо якось виходити з цієї ситуації.


— Перед підопічними будете ставити завдання перемогти на турнірі?

— Якщо ми не будемо ставити таке завдання, це буде неправильно. Безумовно, ми хочемо перемогти в кожному поєдинку й у турнірі в цілому.


Нагадаємо, що в жовтні поточного року (10—16-го числа) юнацька збірна України U-19 гратиме у кваліфікаційному раунді Євро-2019. Команда Сергія Попова потрапила до групи 8, де компанію їй склали Албанія (господар турніру), Словаччина та Норвегія. До еліт-раунду вийдуть дві кращі збірні групи. Матчі другої стадії змагань проходитимуть навесні наступного року, а фінальна частина Євро відбудеться в липні 2019-го у Вірменії.