23 серпня 2018 18:27
13

Денис БОСЯНОК: "Супряга и Буэно не заявляются на главную битву года - зачем покупали?!"

"Футбол 24" обговорює матч раунду плей-офф Ліги чемпіонів Аякс – Динамо (3:1) із авторитетним українським коментатором Денисом Босянком.


– Для Динамо вступ у сезон був тільки вчора, – переконаний Денис Босянок. – Не Суперкубок України з одвічним суперником, а саме вчорашній матч виявився головним. Нас давненько не було у груповому турнірі Ліги чемпіонів – це показник сили будь-якої команди. Плюс – зараз не ті часи, щоб розкидатися таким дуже вагомим фінансовим мішком, який гарантується участю у груповому турнірі.


Тож вчора була квінтесенція роботи клубу і тренерського штабу Динамо. Я досі не розумію одного: влітку взяли нових футболістів – і вони не грали. З чотирьох новачків Хацкевич випустив одного – і тільки тоді, коли гру вже було зроблено. Це взагалі безглузда заміна! Коли команда поступається, він випускає опорного за своєю природою півзахисника. А чому два форварди (це найпроблемніша ланка у команді разом із позицією центрального півзахисника) взагалі не заявляються на головну, визначальну битву року?!

Для чого купувати Буено і Супрягу? Я не говоритиму про Че Че і Сідклея, але оцих двох хлопців усі хотіли бачити якнайшвидше. Зрештою, вони купуються для того, щоб давати результат в таких матчах, як з Аяксом – за вихід у груповий турнір. А їх узагалі не заявляють! Для чого тоді брати? Щоб вони у листопаді грали з Маріуполем, чи як?

Індивідуально – дуже сильно програвали. Провально зіграли в обороні. Поступалися «один на один». А поступалися тому, що наш рівень – слабший, ніж в амстердамської команди.

– Після матчу Хацкевич розкритикував Гармаша, якого замінив ще після першого тайму…

– Я узагалі не зрозумів цього ходу. Хіба Гармаш – головний футболіст, через якого ми програли Аяксу у творчості і в грі? Звісно, ні. Це просто миттєвий вихід негативу від головного тренера на людину, яка його не слухає, багато сперечається.

– Пенальті на Циганкову був чи не було? Ваша думка…

– Я вважаю, що це – не визначальний епізод матчу. Можна було, звісно, поставити цей пенальті, або не поставити. Зі Славією не поставили явний пенальті у наші ворота. А тут – усе повернулося, це – закон природи. Що минулося проти Славії, прилетіло в Амстердамі. Ще раз підкреслюю: пенальті Циганкова – це не визначальний епізод. Мені здається, що зараз спеціально шукаються всілякі зачіпки – це природна реакція, спроба пояснити такий провал. Ну, був би пенальті – і що? Якщо згадують непризначений пенальті, не потрібно забувати про перекладину і стійку в Аякса у другому таймі.

Просто ідіотська політика з цією адаптацією по півроку, а то й більше. Це продовжується з часів радянського чемпіонату. Його вже давно немає, існує зовсім інша система, проте Динамо продовжує адаптовувати деяких гравців по півроку.

Показник – це суперник, з яким вчора зійшлися обличчям до обличчя. Влітку Аякс віддав фактично лише Клюйверта, натомість запросив футболістів, які проти Динамо зіграли вагомі ролі. За гроші повернули Блінда, власного вихованця, а також Тадіча, який свого часу «крутив» Аякс, виступаючи за Гронінген і Твенте. І от Тадіч показав нашим півзахисникам, як потрібно пасувати, хоча геніальних передач у нього й не було. У нас такого гравця навіть близько немає. З усіх хавбеків Динамо хіба що Циганкова можна похвалити за творчість. Але й перехвалювати не хочеться.

– Перед матчем-відповіддю у Динамо ще залишаються реальні шанси на ЛЧ, чи вони – лише ефемерні?

– На успіх можна буде сподіватися лише при ідеальній грі оборони. Але команда Хацкевича ідеально оборонялася лише в слабкому чемпіонаті України. Вчора всі переконалися, що наш чемпіонат заслабкий – навіть у порівнянні з чемпіонатом Голландії. Ми ж не грали проти представника топ-першості Європи. Хочеться вірити в загальний успіх Динамо, але, знову ж таки, не віриться, що у Києві вони відіграють максимально відповідально в обороні.

Олег Бабий
да, уровень футбола в нашей стране катастрофически летит вниз и скоро победу над той же Славией будем вспоминать как нечто.
я ваще не понимаю, про тив технарей выпускает трех деревяг в центр, что сидор что гармаш, тем боле буяльский.... зато техничные буэна и чече банку греют, да выпусти их, пусть накажут на сраку пару раз хваленых голандцев, гляди и команда заиграет... так нет же будут "адаптировать" пока вбуяльских не превратят с сидорчуками.
то, что наши (и не наши) молодые игроки сырые - постоянно опроаергает Вернидуб! Сколько нужно было бы "мариноваться" условному Тымчику, Михайличенко, Леднёву у Хана вне заявки? А Вернидуб бросает этих ребят в европейскую рубку. И свои первые подвиги они уже совершили с Брагой... Так что, дело действительно в менталитете тренерского штаба, а не в отношении молодых ребят...
Единственно, не соглашусь с Босяноком относительно "топового" чемпа Голландии... Как в клубном, так и на национальном уровнях голландцы давно не блещут. Ах, да, мне могут напомнить про позапрошлогодние подвиги Аякса в ЛЕ... Ну, и? Мы тоже в полуразобранном составе в прошлом году "смотрелись" в ЛЕ. Пока не иссякли силенки, да тактическая грамотность тренеров не вылезла боком.
Так что, проиграли по делу. Но не критично. Наши не настолько катастрофически смотрелись на фоне Аякса. Нашим бы футболистам голландского тренера и ихней раскрепощенности - были бы прямыми конкурентами Аяксу.
Сховати
Минотавр, не все так просто, там другой менталитет, с детсва игроков учат идти в обигрыш, не бояться ошыбок, контролировать мяч внизу и во всех иностранных клубах нет понятия свой и легионер в плане как у нас в клубе, иностранцы отдельно, нашы отдельно, только Ярмоленко, Макаренко и Коваль держали хорошие отношения с иностранцами
Сховати
Deuckalion, только что с удовольствием (!) отсмотрел матч Зари с не менее (если не более) сильным соперником, чем Аякс! И там играли наши, арендованные, молодые динамовцы. Именно играли! На скорости, с желанием (мастерства, действительно, маловато). Но, если ребята играли и давили Лейпциг. На минуточку, в прошлом сезоне эта команда в первом круге лидировала в бундеслиге (!)
Так что менталитет не игроков, а их "дядек"-тренеров в первую очередь закрепощает... А, может, и раскрепощать. Ладно, придется еще помучаться с ХАНом, который уже превращается в ... Лужного, как ГТ.
А у нас пока бразильца не перекуют в "сидорчука"- на поле не выпустят ))))) Это только мы хотим .чтобы Ярмолу в Англии выпускали сразу
Согласен на все сто.У Аякса 19 летний капитан,а у нас все никак на адаптируют игроков.Это проблема в мышлении тренера,а не игроков.Выпускай пусть доказывают,как в Зори это делают.
Сховати
Александр, у Зори тренер с большой буквы...а тут...
Цей піздєц твориться з клубом аж із совка, просто тоді був Лобановський, а зараз сурок (самий тупий серед євреїв) добиває славетний клуб своїм управлінським генієм.
По поводу того, что чемпионат Голландии сильнее УПЛ можно поспорить . 3-я и 4-я команды Эредивизии повылетали в квалификации Лиги Европы от команд Казахстана и Словакии .
Ну супряга травмирован и вообще еще далеко не уровень первой команды, его на перспективу взяли, а не чтоб он Аяксу забивал. А по остальным согласен на 100%. Гнать надо тренерский штаб чем быстрее тем лучше, но боюсь крайним сделают Красникова
Они еще сырые)))
Сховати
Rodion, да сырые, нужно сварить до состояния Гармаша, Буи и Беседина, тогда подойдут по деревяности в основу