13 серпня 2018 12:47

Турнир Андрея Гаваши (U-15). "Динамо" - "Маккаби" (Нетания) 2:0

У третій ігровий день на турнірі на честь Андрія Гаваші серед команд U-15 «Динамо» провело заключний поєдинок групового етапу проти ізраїльського «Маккабі» із Нетаньї.


Ситуація у турнірній таблиці групи «А» склалася таким чином, що суперник мав у своємі активі дві перемоги з мінімальним рахунком 1:0, а динамівці здобули три очки. Тож, щоб поборотися за перше місце на турнірі підопічних Олексія Дроценка та Євгена Ястребінського влаштовувала лише перемога. Але тренери наголосили, щоб футболісти думали не про результат, а про якість власної гри, дотримувалися структури, правильно розташовувалися та швидко переходили від оборони до атаки та навпаки.


Гру активніше розпочали ізраїльтяни, які завершили дві свої атаки ударами по воротах, щоправда, неточними. У відповідь Могилевець добре запускав флангом Грохольського, але до удару справа не дійшла. А згодом стрімкий прохід того ж Грохольського не за правилами зупинив у своєму штрафному майданчику гравець суперника. Пенальті чітко реалізував Могилевець. Відчувши впевненість у своїх силах, кияни з новим запалом пішли вперед. Двічі здорово пробивав Могилевець – одного разу м’яч пролетів у сантиметрах над поперечиною, а у другому його забрав воротар.


У цілому, з тренерською установкою наші футболісти справлялися, а також уважно прислухалися до підказок тренерів із лави запасних. Під час стандартних положень динамівці грамотно розбирали високих гравців «Маккабі», які, нагадаємо, на рік старші за киян. Лише одного разу наша команда пропустила атаку, але виручив воротар Авраменко, впоравшись із ударом.


Біля протилежних воріт удар Зоренка відбив голкіпер, а Могилевець із перспективної позиції зовсім трохи не влучив у дальню «дев’ятку». При втраті м’яча наші футболісти одразу вступали у відбір та вигравали підбирання. Було помітно, що під кінець тайму деякі гравці втомилися, у результаті, після перспективної атаки супернику не вистачило влучності, щоб спрямувати м’яч у сітку. Але завершилася перша половина гри саме атакою киян, яку завершував Зоренко, але удар Максима у забитий м’яч не втілився.


Після перерви динамівці продовжували вчасно накривати суперників та шукати моменти для власних атак. Добре страхували захисники Жовтенко та Балаба, саме з них на початку другої половини зустрічі і розпочалася гольова атака киян, яку завершували Зоренко та Грохольський. Максим обіграв захисника та викотив м’яч під удар Грохольському, який без труднощів розібрався із воротарем. Через кілька хвилин повторилася схожа ситуація, але цього разу Зоренко не зміг переграти опонента та заробив лише кутовий.


Згодом той же Зоренко втік від захисника, обіграв голкіпера, який вийшов далеко з воріт на перехоплення, але поспішив, і замість того, щоб віддати передачу до центру штрафного майданчика на вільного партнера, послав м’яч за ворота. А ось ізраїльтяни змусили схопитись за голову свого тренера, коли одразу троє гравців завдавали ударів по воротах киян, але вище усяких похвал зіграв Авраменко, зреагувавши на «постріли» впритул. Добре увійшов у гру Гусєв, який вдало грав у відборі та боровся за м’ячі.


Просто забійний момент мали і динамівці: Дзень втік від свого опонента та здорово перекинув воротаря, здалося, що від поперечини м’яч у повітрі перетнув лінію воріт, але арбітр взяття не зафіксував. Ще одного разу Дзень сам тікав до воріт, але поспішив з ударом, і воротар відбив м’яч. Ще одну хорошу контратаку динамівці провели на останній хвилині, але Зоренко не зміг влучити у площину воріт повз голкіпера.


Завтра, 14-го серпня, на турнірі Андрія Гаваші вихідний. Стикові матчі відбудуться у середу, 15-го серпня.


Турнір на честь А. Гаваші (U-15). 3-й тур

13.08.2018. с. Кам’яниця, стадіон «Камелот». 150 глядачів.


«Динамо – «Маккабі» (Нетанья) – 2:0 (1:0)


«Динамо»: 1. Авраменко, 16. Краснов, 3. Балаба (к), 6. Жовтенко, 14. Білоконь (22. Прокопенко, 62), 5. Кузнецов (20. Гусєв, 53), 7. Бойченюк (17. Цілик, 36), 9. Могиливец (21. Педченко, 50; 8. Микитюк, 70+1), 15. Григораш (23. Михалів, 36), 11. Грохольский (2. Дзень, 53), 10. Зоренко.


Голи: Могиливець (12, з пен.), Грохольський (38).