12 серпня 2018 11:37

Турнир А.Гаваши (U-15). СДЮСШОР (Ужгород) - "Динамо" 4:2

У другому матчі на турнірі на честь Андрія Гаваші, який цими днями триває в Ужгороді та районі, динамівці зустрічалися з ужгородською СДЮСШОР.

Після першого поєдинку в групі проти австрійського «КАС 1909», який динамівці впевнено виграли 7:0, у матчі з СДЮСШОР тренерський штаб провів помітну ротацію у складі. Нагадаємо, що наші гравці на рік молодші за суперників та складають вікову групу U-14.


Суперник же, розчарований поразкою від ізраїльського «Маккабі» в першому турі 0:1, із самого початку спробував нав'язати свою гру нашій команді. Ужгородці були налаштовані рішуче, адже перемога дозволяла їм розраховувати на підсумкове перше місце у групі, що забезпечувало участь у стикових матчах напряму.


Поєдинок розпочався із неприємності для нашої команди. Вже під час першої ж атаки господарів динамівці були вимушені фолити у власному штрафному майданчику, а пенальті чітко реалізував капітан ужгородців Макара, не лише вивівши свою команду уперед, а і забезпечивши моральну перевагу на перших хвилинах.


Надалі кияни намагалися взяти гру та м’яч під свій контроль, але СДЮСШОР проводила досить небезпечні контратаки. У виконанні динамівців можна згадати дальній удар Тищенка – поруч зі стійкою. Перевага суперника у габаритах та зрості виглядала очевидною, тому не дивно, що днамівцям було важко протидіяти господарям.


У середині тайму ужгородці ще більше ускладнили завдання нашої команди перемогти, адже їм вдалося подвоїти рахунок: Бомко вдало виконав штрафний удар з лівого флангу, і м’яч залетів точно у дальній кут воріт. Після цього у суперника був ще один шанс, коли футболіст господарів головою замикав дальню стійку після навісу з флангу – на щастя, вище воріт. Але згодом ще в одному моменті до воріт вийшов нападник СДЮСШОР Селеш, з його першим ударом впорався воротар, але після добивання він таки досяг свого, відправивши м’яч у сітку. Кияни були змушені більше часу проводити у захисті, нейтралізуючи загрози, і до свистка на перерву с цим доводилося справлятися.


У перерві тренерський штаб «Динамо» знову замінив половину складу та надав можливість усім хлопцям отримати ігрову практику. Гра посвіжішала та кардинально змінилася, і на початку другого тайму гості за сім хвилин відквитали два м’ячі: спочатку Григораш справа прострілив до штрафного майданчика, і у штовханині Зоренко зумів проштовхнути м’яч у сітку. А згодом Могилевець чудовим ударом зліва спрямував м’яч у дальній кут воріт. Ще справа трохи неточно пробив Григораш, зі штрафного навішував Цілик.

Ближче до середини тайму ужгородці активізувалися, виконали кілька небезпечних стандартів та провели гострі атаки. Втім, кияни діяли надійно, убезпечуючи свої ворота, виручав і голкіпер, який здійснював хороші сейви. Але, і він виявився безсилим після однієї з атак суперника. Арбітр після зіткнення гравців дав можливість ужгородцям завершити атаку, і вони знову збільшили свою перевагу зусиллями Селеша. Ще в одному з моментів динамівців виручила стійка після удару того ж таки Селеша.


Відзначимо, що свій наступний поєдинок на турнірі на честь А. Гаваші «Динамо» U-14


Проведе завтра, 13-го серпня, проти ФК «Маккабі» (Нетанья). Поєдинок пройде у с. Кам’яниця на стадіоні «Камелот» та розпочнеться о 10.00.


Турнір на честь А. Гаваші (U-15). 2-й тур

12.08.2018. с. Минай, стадіон «Минай-Арена». 150 глядачів


СДЮСШОР (Ужгород) - «Динамо – 4:2 (3:0)


СДЮСШОР (стартовий склад): 22. Лабатій, 19. Зазач, 14. Макара (к), 23. Грись, 7. Лявинець, 16. Крижан, 13. Кічун, 6. Квільо, 15 Іванчик, 11. Бомко, 24. Селеш.

«Динамо» (1-й тайм): 12. Косач, 17. Цілик, 3. Балаба, 4. Сакач (к), 22. Прокопенко, 23. Михалів, 18. Тищенко, 21. Педченко, 19. Ванда, 11. Грохольський, 2. Дзень.


«Динамо» (2-й тайм): 12. Косач, 17. Цілик (к) (6. Жовтенко, 64), 20. Гусєв, 3. Балаба (16. Краснов, 64), 22. Прокопенко (14. Білоконь, 51), 7. Бойченюк, 5. Кузнецов, 8. Микитюк, 9. Могилевець. 15. Григораш, 10. Зоренко.


Голи: Макара (2, з пен.), Бомко (18), Селеш (24, 62) – Зоренко (40), - Могилевець (42).