9 серпня 2018 17:52

Валерий БОНДАРЬ: "Будем ставить максимальные задачи на чемпионат мира"

Захисник юнацької збірної України U-19 Валерій Бондар розповів про виступ синьо-жовтих на Євро-2018 у Фінляндії та назвав цілі, до яких команда буде прагнути на чемпіонаті світу 2019 року в Польщі.


— Валерію, які головні спогади у вас залишаться після чемпіонату Європи у Фінляндії?

— Це будуть позитивні спогади. Ми отримали гарний досвід в іграх із командами, які були нашими суперниками на Євро. У нас була можливість проявити себе на такому рівні. Було важко, але ми намагалися гідно представляти Україну. Ще раз хочеться подякувати нашому тренерському штабу, адміністраторам, усьому персоналу і, звичайно ж, партнерам по збірній. Усі виклалися на сто відсотків.


— Який суперник на чемпіонаті вам запам'ятався найбільше?

— Напевно, збірна Франції. Французи були чемпіонами світу і Європи. Це була яскрава гра, яка запам'ятається.


— Чого українцям не вистачило в півфінальному поєдинку зі збірною Португалії?

— Важко відповісти на це питання. Напевно, швидкий гол в наші ворота вибив команду з колії.


— Португалія заслужено виграла чемпіонат Європи?

— Для мене це був найкращий фінал, який я бачив. Його важко не запам'ятати. За видовищністю його можна порівняти з дорослими фіналами.


— Що сказав тренер команді після того, як вона здобула путівку на чемпіонат світу в Польщі?

— Звичайно ж, він усіх привітав. Разом пораділи. На Євро по ходу турніру ми вже хотіли більшого. Але тепер будемо ставити максимальні завдання на чемпіонат світу.


— Чого можна буде очікувати від України в Польщі?

— Для нас добре, що чемпіонат світу проходитиме в цій країні. Це наші сусіди, тому в нас буде підтримка від уболівальників. Крім того, напевно, зможуть приїхати туди, аби підтримати нас, і батьки. Утім, у будь-якій країні, куди приїжджає на матчі наша збірна, проблем з адаптацією немає.