30 липня 2018 12:57
1

Максим ДЕГТЯРЕВ: "Не спрашивал у Хацкевича, почему не остался в "Динамо". Да и тренер не обязан мне все это рассказывать"

Перед грою донецького "Олімпіка" з "Ворсклою" ми поспілкувалися з екс-форвардом футбольного клубу "Полтава", а нині гравцем донецького клубу Максимом Дегтярьовим. Про полтавський етап кар'єри та шлях до складу "олімпійців" — у нашому матеріалі.

— Максиме, розпочнемо, звичайно ж, із запитання про ФК "Полтава". Про зняття його зі змагань ти дізнався дистанційно, коли був на зборах "Динамо". Чи стала несподіванкою для тебе ця новина?

— Звичайно! Такого ніхто в команді не очікував. Ми йшли до цієї мети протягом року і в кінцевому результаті вибороли право виступати в Прем'єр-лізі. А тут, немов грім серед ясного неба, кажуть, що команду знімають із чемпіонату. Це стало несподіванкою не лише для мене, а й для інших хлопців.

— Ще взимку до тебе була цікавість з боку низки клубів. Ти все ж вирішив залишитися у складі "містян". Не пожалкував про це?

— Дійсно, так і було. Близько п'яти команд проявляли інтерес до мене і пропонували умови кращі, ніж були у "Полтаві". Але я відмовився і вирішив залишитися з "містянами". Хотів досягнути разом із цією командою поставленої мети, а не йти на півшляху. На щастя, нам це вдалося, і я ні про що не жалкую. Навпаки, я був радий, що залишився, і ми разом з хлопцями та тренерами досягнули цього результату.

— Ти пройшов тривалий збір зі столичним "Динамо". Наскільки важливим був для тебе цей досвід?

— Це дійсно хороший досвід. Я провів із "Динамо" повноцінну підготовку до чемпіонату. В першу чергу, я побачив себе на фоні цієї команди та зробив певні висновки. Окрім цього, вважаю, що підготувався до нового сезону на всі 100%.

— Як думаєш, чому не підійшов столичному клубу?

— Щойно закінчилися збори в Австрії, ми поспілкувалися з тренером "Динамо" Олександром Хацкевичем. Після нашої з ним розмови стало зрозуміло, що в стані киян не залишуся. Я не запитував, чому так, та й сам тренер не зобов'язаний мені все це розповідати. Ми потисли один одному руки та побажали успіхів у подальших виступах.

— Протягом сезону тебе сватали у велику кількість клубів. Але "Олімпіка" в переліку не було. Фактично ж одразу після повернення з Австрії ти підписав контракт із цим клубом.

— Дійсно, "Олімпіка" в цьому переліку протягом міжсезоння не було. Але коли прилетів до Києва з Австрії, мені зателефонував президент "олімпійців" Владислав Григорович Гельзін, а згодом — і головний тренер Роман Санжар. Ми поспілкувалися й домовилися про укладення контракту. Клуб тут хороший: і гравці, й тренери. Керівництво ставить певні завдання, і саме тому мене зацікавив "Олімпік". Зараз я щасливий, що перейшов у цю команду.

— Не менш важливим є те, що в складі донецького клубу присутні й твої колеги по "Полтаві" — Володимир Кринський та Євген Трояновський.

— Ми грали разом у "Полтаві", тож що для мене, що для них адаптація проходить набагато швидше.


— Яка атмосфера всередині колективу?

— Атмосфера дуже хороша, колектив, включно з тренерами та президентом, теж прекрасні. Приємно бути частиною команди.

— Так вийшло, що ти за "Олімпік" дебютував у грі проти "Чорноморця". Останні три гри з одеситами ти тричі розписувався у їхніх воротах. У чому секрет?

— Насправді немає жодних секретів. Я налаштовуюся і виходжу на кожну гру з однією метою незалежно від того, який суперник. А до всіх ігор готуюся максимально серйозно.


— Старт сезону видався трохи не таким, як хотілося. "Олімпік" домінував, а переміг "Чорноморець". Чому так сталося?

— Важко сказати. Таке враження, що нам забракло везіння. Два безглуздих голи, не забитий пенальті. За змістом гри було видно, що ми рухалися в правильному напрямку. Ми розібрали гру та зробили висновки. Будемо ще більше працювати, й перемоги обов'язково прийдуть.

а тем временем дегтярев гол в первом матче и отличній ассист с выводом 1 на 1 во втором.