10 липня 2018 20:04

Хорхе КАРРАСКАЛЬ: "Карпаты" позволили мне вырасти на профессиональном уровне. Поэтому я решил остаться"

Ще рік тому про юного хлопця з Колумбії майже ніхто в Україні не знав. Його приїзд до «Карпат» (хоч із «Севільї»), як і початок чемпіонату, також особливого інтересу не викликав. Однак трохи згодом, коли Карраскаль пройшов перший адаптаційний період, а особливо навесні, про нього почали говорити, як про майбутню зірку європейського футболу. У міжсезоння Карраскаля «сватали» в десяток різних клубів із різних країн, але «Карпати» добилися свого і підписали з гравцем повноцінний контракт.

– У перших спарингах цього міжсезоння ти не брав участі. Що з тобою було?
– Я відчував певний дискомфорт від ушкодження на тренуванні, тому не міг займатися в загальній групі. Довелося пропустити кілька товариських матчів. Згодом відновився і отримав змогу працювати на рівні з усіма. У матчі проти польської команди вийшов на поле і зіграв на повну силу.


– Здавалося, що ти не грав кілька років. Невже відчував такий голод до футболу?
– Так, було схоже відчуття. Дуже хотів грати, мав велике бажання. Мені взагалі подобається грати, я від цього процесу отримую задоволення. Ще мені подобається дивувати публіку і приносити їй приємні моменти. А головне – я хочу бути корисним для своєї команди.


– Чи вдалося тобі повноцінно відпочити?
– Дуже гарно провів час вдома, зі своєю родиною. Це найкращий відпочинок, який тільки може бути. Моє місто знаходиться неподалік моря, а на самому узбережжі маємо будиночок. Там я проводив практично весь свій час.


– Попри інтерес від багатьох клубів, ти вирішив залишитися в «Карпатах»...
– Скажу так. Клуб мене прийняв, як рідного. «Карпати» стали частинкою мене, а я став частинкою «Карпат». Цей клуб в моєму серці. Тому я вирішив продовжувати тут свою кар’єру. «Карпати» дозволити мені вирости на професійному рівні. Ну, крім всього іншого, я відчуваю любов людей, наших уболівальників, а мені подобається дарувати їм радість.

– Які цілі ти ставиш перед собою у новому чемпіонаті?
– Якщо говорити індивідуально, то кожен гравець повинен викладатися на повну силу на кожному тренуванні чи в кожному матчі. Команда має свої цілі і ми маємо рухатися до їх виконання. Я вважаю, що «Карпати» повинні показати значно кращі результати, аніж ті, що були в минулому чемпіонаті.