29 червня 2018 20:15
1

Фабрицио РАВАНЕЛЛИ: "Шевченко мог бы мне помочь с пониманием украинского футбола"

Новий тренер київського Арсенала Фабріціо Раванеллі для "Футбол24" розповiв про свiй приїд до України, Шевченко та Лобановського.


Про "Арсенал"


- Я поговорив зі своїм агентом, з керівником клубу. Київ – динамічне та гарне місто. Тож я прийняв це рішення.


Так, існує багато проблем з організацією, з гравцями. Це не буде легко. Сезон починається вже 22 липня. І, якщо бути чесними, то ми не готові до початку чемпіонату. Та я можу запевнити, що докладу всіх зусиль, буду сконцентрованим та кожній деталі роботи в клубі. Я хочу допомогти клубу своїм досвідом та знанням у футболі.


Звичайно, щоб перемагати, нам потрібні гравці. Щоб залишитися в українській Прем'єр-лізі, нам потрібні гравці. І це не 2-3 гравці, їх потрібно більше. Я хочу, щоб Арсенал зробив крок уперед, поступово виходячи на новий рівень. Щоб кожного дня клуб ставав трохи кращим.


Про Шевченко


- Шевченко – чудовий хлопець та чудовий гравець. Коли він переїхав до Італії, забив багато голів. Відразу, коли він почав спілкуватися з гравцями, з пресою, було зрозуміло, що це дуже хороша людина.


Я б хотів поспілкуватися з ним зараз. Він може допомогти мені з розумінням українського футболу, ситуації в ньому.


Про Лiппi та Лобановського

- Ліппі схожий на Лобановського. Я, Віаллі та Дель П'єро мали бути першим редутом оборони, пресингувати суперника, багато рухатися. Якщо під час гри, наприклад, хтось із півзахисників опинився не на своїй позиції, то його мав підстрахувати хтось із форвардів. Кожен у команді мав допомагати кожному і не питати, чому він має це робити. Команда мала працювати як єдине ціле.

Що стосується Лобановського, то я думаю, що кожен гравець у його команді добре знав, чого хоче від нього тренер. Його команди були добре фізично підготовані, дуже багато рухалися.

Микола Романенко, Футбол 24

Ассистентом, Рава, ассистентом! Для Андруши самое то!!! И опыта поднаберётся и корыто хозяйское менять не придётся.