25 червня 2018 19:02

Александр ПОВОРОЗНЮК: "Мой клуб никогда не выйдет в Премьер-лигу так, как это сделал "Верес"

Президент “Інгульця” Олександр Поворознюк поділився враженнями від минулого сезону, розповів про основні причини розформування “Інгульця-2”, а також наголосив на серйозних амбіціях клубу на наступний чемпіонат.


– Олександре Григоровичу, які в вас враження від минулого сезону? Більше позитиву чи все таки розчаровані, що не вдалося вийти в Премєр-Лігу?

– На жаль, команда не виконала завдання на сезон, адже хотілося вийти в Прем’єр-Лігу. Вважаю, що “Інгулець” в минулому чемпіонаті зробив величезний крок вперед у своєму розвитку. Ми поставили самі перед собою амбітну мету і намагатимемося зробити все необхідне для здійснення своєї мрії.

В минулому сезоні лише я один говорив про Прем’єр-Лігу, а зараз і футболісти живуть цим, адже відчули в собі сили боротися за найвищі місця. Головне, що команда в нас конкурентоспроможна. Вважаю, що хлопці достойні того, щоб грати в Прем’єр-Лізі.

– Після зняття «Полтави» вам дійсно пропонували зайти в УПЛ?

– Так, пропонували. Але мій клуб ніколи не вийде до УПЛ так, як це зробив “Верес”. Ми потрапимо туди тільки за спортивним принципом. Хто б мені, що не пропонував, але я цього робити не буду.


– Що стало основною причиною розпуску “Інгульця-2”?

– Я не звик програвати, хочу завжди перемагати. Зараз не бачу сенсу фінансувати команду, в якої немає прогресу. Зараз ми взяли з “Інгульця-2” трьох футболістів до першої команди, але на мою думку цього замало. Ми могли просто запросити хлопців зі школи та надати їм можливість проявити себе. Я дуже амбітна людина, не можу дивитися, коли гравці постійно програють. Головне, що навіть при зміні кількох тренерів не було видно малюнку гри. Це і стало основною причиною розпуску «Інгульця-2». Зараз всі основні фінанси направляються на основну команду і на дитячу школу. Нам треба у всеозброєнні підійти до виходу в Прем’єр-Лігу.


– Ви підписали трьох новачків. Якщо Антон Ситников та Олександр Козак — футболісти з “Оболонь-Бровар”, яка боролася за виживання, то Артем Козлов — справжнє підсилення. Наскільки складно було домовитися з цим гравцем?

– Артем — футболіст, який розуміє що в нього є стабільне футбольне майбутнє, не було складнощів в перемовинах з ним. Знаю, що в Козлова були запрошення від інших клубів і з кращими фінансовими умовами. Головне, що він хоче стабільності, яку він бачить в “Інгульці”. При зустрічі з ним сказав, що я ніколи не обіцяю того, що не можу виконати, але водночас завжди виконую все, що пообіцяв. В нас не перший рік грають хлопці, які мали досвід виступів в Прем’єр-Лізі і вони вже знають, що я ніколи не кидаю слів на вітер. Я людина слова. Артем раніше грав за “Геліос”, на жаль, з ним там не розрахувалися за контрактом.


– У «Інгульця” досить великий відсоток забитих м’ячів авторства Акименка. Запрошення Козлова спрямоване на підсилення конкуренції?

– Ми граємо в сучасний футбол. Вся команда атакує і всі захищаються. Не можу сказати, що існує залежність від Акименка чи від будь-якого іншого футболіста. Козлов, Козак, на перегляді молоді хлопці, які прийшли з «Дніпра-1» – всі вони гравці групи атаки і з амбіціями грати в основному складі. Хто гратиме в старті – вирішуватиме головний тренер. Я повністю довіряю Сергію Дмитровичу. Головне, що в нас є свій малюнок гри, команда тактично гнучка.

– У наступному сезоні мінімум вісім команд претендуватимуть на вихід в Премєр-Лігу. Така конкуренція стане серйозним викликом для “Інгульця”?

– Розумію, що в наступному сезоні Перша ліга буде непередбачувана та цікава. Мені все одно проти кого грати, ми не боїмося конкуренції. Головне – демонструвати свій звичний комбінаційний футбол. Якщо хочемо виходити в Прем’єр-Лігу, треба в кожній грі викладатися на максимум.