22 червня 2018 15:51
1

НАПК саботирует проверку Павелко на конфликт интересов

Національне агентство з питань запобігання корупції проігнорувало запит щодо стану перевірки електронних декларацій глави ФФУ Андрія Павелка, причетного до махінацій з бюджетними коштами, що були виділені на будівництво футбольних полів для дітей. Про це повідомляє ГО «Ініціативи майбутнього» на своїй сторінці у Facebook.


– Ми впевнені, що перешкодою для формуванню європейської правової держави, перш за все, є корумпованість вищих ешелонів влади, і боротьба з цим суспільним негативним явищем – справа кожного громадянина України, а не лише спеціалізованих державних органів.

Наразі в квітні-травні 2018 року розгорівся гучний скандал, викликаний махінаціями народного депутата, голови Комітету з питань бюджету Верховної Ради України, президента Федерації футболу України Павелка Андрія Васильовича з бюджетними коштами, що були виділені на будівництво футбольних полів для дітей.

З публікацій у ЗМІ та повідомлення прес-служби Національного агентства з питань запобігання корупції (далі за текстом – НАЗК) від 11.05.2018 року ми дізналися, що НАЗК прийняло рішення про проведення повної перевірки електронних декларацій Павелка Андрія Васильовича, народного депутата України VIII скликання, за 2015, 2016, 2017 роки, а також стосовно порушення Павелком Андрієм Васильовичем вимог статті 28 Закону України «Про запобігання корупції» щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Рішення про проведення повної перевірки декларацій народного депутата Павелка А.В. прийняті НАЗК ще 11.05.2018 року.


Враховуючи значний суспільний резонанс довкола інформації про вчинення Павелком А.В. корупційних та інших злочинів, а також займанням останнім особливо відповідального становища в системі державної влади, вважаємо, що результати повної перевірки електронних декларацій Павелка А.В. представляють значний інтерес для громадськості, а об'єктивність і прозорість її проведення є індикатором успішності реалізації антикорупційної політики в масштабах всієї держави.

Тому, вкрай важливим є якнайскоріше завершення перевірки та здійснення передбачених законом заходів щодо притягнення Павелка А.В. до відповідальності.


У зв'язку з цим, нами, Громадською організацією «Ініціативи майбутнього» був поданий запит до НАЗК щодо стану перевірки декларації депутата Павелка, рішення щодо проведення котрої було прийнято ще 11.05.2018года, однак НАЗК проігнорувало наш запит.


Подібна поведінка державного органу тільки підтверджує нашу думку про те, що декларації депутата від БПП Андрія Павелко так і не будуть перевірені, як і встановлення факту конфлікту інтересів, а рішення щодо такої перевірки було прийнято лише про людське око.

Уже есть длительная и очень неприятная юридическая процедура по которой можно и детей Павелко лишить последних трусов! Даже, если они будут жить во Франции, или в Аргентине.
Много денег они спрячут, а большую часть таки отберут! Впрочем, пока наблюдаем за раздеванием Ромы Абрамовича в Англии и УЖЕ даже в Израиле!