20 червня 2018 11:36

Депутаты Львовщины не согласились принять "Арену Львов" в коммунальную собственность

19 червня під час засідання сесії Львівської облради депутати не підтримали звернення до Кабінету міністрів, Міністерства молоді та спорту України щодо надання згоди на прийняття в комунальну власність Львівської облради ДП «Арена Львів». Для прийняття рішення забракло одного голосу. «За» проголосувало лише 42 депутата.

Депутати спробували повернутися до цього питання, але знову забракло голосів.

У зверненні депутати нагадали, що стадіон «Арена Львів» є найсучаснішим та одним із найновішим у Європі, який був збудований до Євро-2012. Спортивна споруда вміщає понад 34 тис глядачів.

«Коли створили ДП «Арена Львів», йому передали активи разом із пасивами. Мова йде про 708 млн грн будівельного боргу. І ця сума до сьогодні не ліквідована. Окрім того, не до кінця вирішеним є питання щодо добудови другої черги. Треба визначитися з обсягами робіт, провести будівельний та фінансовий аудит. За цінами 2013року ця сума складає 330 млн грн», – йдеться у проекті документу.

Концепція розвитку стадіону передбачає поступове перетворення об’єкта на центр ділового, культурного та спортивного життя області.

Відтак, депутати мали погодитись, за умови відсутності боргових зобов’язань, на прийняття в комунальну власність Львівської обласної ради спортивної споруди ДП «Арена Львів».