16 червня 2018 23:15

Максим КАЛИНИЧЕНКО: "Португалия-Испания? Поиграли ребята в свое удовольствие"

Про суперматч Португалія-Іспанія

Ніякого бойовика не було. Мені просто здалося, що і португальці, і іспанці просто подивилися, у що грають Іран з Марокко і зрозуміли, що можна особливо не напружуватися в цій групі і спокійно набирати форму через гру. Не побачив особливої напруги – просто пограли люди у своє задоволення.
Марокко-Іран – що це за рівень?!

Не можна звичайно говорити про Першу, або Другу лігу. Це збірні. Але впіймав себе на думці, що, можливо, цей матч нагадав поєдинок якогось кваліфікаційного рівня між азербайджанською і вірменською командами. При всій повазі… Люди останні двадцять хвилин просто лежали. Ноги зводило – вони падали, корчилися. Чесно, ледве додивився, ледве втримався – просто маю пам’ятник собі поставити, що побачив цей гол наживо.


Що сталося з Аргентиною?

Це початок. Типова Аргентина, яку ми бачимо на всіх великих турнірах. Дуже довго розкачується і дуже залежна від індивідуальних дій Мессі, Агуеро, чи когось іншого. Ніби контролюють м’яч, контролюють гру, але до супермоментів майже не доходить і все доходить до того, щоб просто віддати м’яч Мессі. А ісландці – просто монстри, красені, викладалися на усіх шматках поля, кожен догравав свій епізод до останнього.


Про систему VAR

Я тепер бачу, що все працює! Вони все ж таки привезли в Росію це, не обдурили, як з квитками на один з матчів, коли продали всі квитки і порожній стадіон. Тут я все бачу – камери є, судді працюють.

Гол Дієго Кости Португалії – той момент, який вплинув на результат. І на нього теж треба було дивитись. Але спочатку, напевно, не хотіли надто захоплюватися. Потроху таких моментів з використанням повторів побільшає, і в цих суддів буде багато роботи.