16 червня 2018 22:16

"Динамо" U-12 заняло первое место в группе на "Banik Cup-2018" и ждет плей-офф

У місті Острава (Чехія) стартував міжнародний представницький юнацький турнір «Banik Cup-2018» серед футболістів 2006 року народження.


У змаганнях, які проходять під патронатом колишнього гравця збірної Чехії Мілана Бароша, беруть участь 16 команд, поділені на чотири групи, які мають назви відповідно до клубів, за які виступав легендарний чеський футболіст: «Ліверпуль», «Острава», «Ліон» та «Галатасарай». Динамівці потрапили до групи «Галатасарай», де їхніми суперниками стали угорський «Дьєр», словацька «Жиліна» та чеська «Сигма». Матчі складалися з двох таймів по 25 хвилин та проходили одночасно на чотирьох полях (розміром у половину стандартного поля) на ворота, менші за стандартні, у форматі сім польових гравців плюс один воротар – тобто, за звичною для наших футболістів схемою, за якою вони виступають у чемпіонаті міста.


Перший матч, який розпочинався о 9-й годині ранку, підопічні Павла Чередниченка проводили з угорським «Дьєром». Після важкої дороги (загалом динамівська делегація добиралася до міста проведення турніру 30 годин і дісталися готелю напередодні ввечері) гравці пристосовувалися до змагального ритму, тому перший тайм вийшов дещо сумбурним. «Біло-сині» багато атакували, при цьому не особливо підпускаючи суперника до своїх воріт, але й у самих не особливо складалося з моментами. Лише на останній хвилині киянам вдалося відкрити рахунок – Задорожний поборовся за м’яч на чужій половині поля, відпасував на Лемішка, й той пробив фактично по порожніх воротах.


Ледь розпочався другий тайм, як динамівці дозволили супернику зрівняти рахунок. Але буквально відразу знову вийшли вперед – Подейко у штрафному майданчику накрутив кількох захисників, відпасував на вільного Задорожного, й той із кількох метрів пробив у кут. Згодом Задорожний оформив дубль у матчі – Федір втік від опонентів із центра поля, трохи відпустив м’яча, але все ж встигнув проштовхнути кулю повз воротаря, який вийшов на перехоплення. Нарешті, остаточний рахунок у матчі встановив Кошелєв, який уникнув положення поза грою, опинися один перед воротарем та пробив повз нього в кут.



«Перший тайм нам не давався, а от після перерви змогли дотиснути суперника. Напевно, позначилася складна дорога, адже вчора, коли ми доїхали до готелю, то всі відразу лягли спати. Важливо було забити перший м’яч. Коли пропустили у відповідь після перерви, то майже відразу знову вийшли вперед, а потім збільшили свою перевагу. Із моїх голів складніше було забити другий м’яч, оскільки довелося оббігати дуже фактурного захисника. У цьому матчі ми застосовували високий пресинг, оскільки суперник діяв більш закрито, але якщо опонент грає у атакуючий футбол, то ми зустрічаємо його в центрі поля. До речі, було дещо незвично, адже висота трави на полі трохи вище, ніж у нас на Кончі-Заспі, тож доводиться віддавати пас партнеру сильніше, ніж зазвичай», – сказав після матчу з «Дьєром» автор дубля Федір Задорожний.


У другому матчі, який відбувся за три години, нашій команді протистояла «Сигма», яка в першому поєдинку поступилася «Жиліні» (1:4). Динамівці розпочали матч дуже потужно, й забитий м’яч був лише справою часу. Відкрити рахунок нашій команді вдалося на 8-й хвилині – після закидання зі своєї половини поля Лемішко вийшов віч-на-віч із воротарем, обіграв його та з гострого кута поцілив у порожні ворота. Швидкий гол заспокоїв динамівців, і моменти вже виникали біля воріт нашої команди – зокрема, в одному з епізодів своїх партнерів довелося рятувати Суркісу, який ліквідував вихід віч-на-віч із собою.


А от після перерви все стало на свої місця, й голи посипалися, немов із рогу достатку. Пономаренко ударом під поперечину з-за меж штрафного майданчика подвоїв перевагу, до великої завдяки індивідуальній майстерності довів її Марченко, а згодом Кошелєв реалізував черговий вихід віч-на-віч із воротарем. Єдиний м’яч, який динамівці пропустили, стався після призначеного пенальті, але після цього підопічні Павла Чередниченка забили ще двічі – Петришин перехопив м’яча біля чужого штрафного майданчика й сам же поцілив у кут воріт, а перед самим фінальним свистком остаточний рахунок – 6:1 – встановив Марченко, несильним, але точним ударом у кут захопивши зненацька воротаря.



«У першому таймі була більш-менш рівна гра. Хоча ми виграли мінімально, але й мені доводилося вступати у гру – як, приміром, у епізоді з виходом віч-на-віч, коли мені вдалося відбити м’яча ногами. Утім суперників вистачило на перші хвилин 20, після чого вони відійшли в оборону й переважно відбивалися. Загалом, перший матч мені більше сподобався – там команда була більш організованою, та й у мене було більше роботи. Тренер по воротарях постійно підказує мені під час матчу, щоб я не нервував, грав спокійно та впевнено, а коли потрібно, щоб виходив на перехоплення, підстраховуючи партнерів», – розповів після гри із «Сигмою» голкіпер нашої команди В’ячеслав Суркіс.


Враховуючи перемогу «Дьєра» над «Жиліною» в паралельному матчі 2-го туру, в заключному поєдинку групового етапу зі словацькою командою наших хлопців влаштовувала й нічия. Однак задовольнятися малим «біло-сині» не хотіли, й уже на 2-й хвилині відкрили рахунок – це Осипенко в результаті швидкої атаки опинився перед воротами, прибрав захисника та пробив повз воротаря. Динамівці продовжували накочувати хвилі атак на володіння суперника, й ближче до завершення тайму подвоїли свою перевагу: Задорожний видряпав м’яча на підступах до штрафного майданчика суперника, організувавши собі вихід віч-на-віч із воротарем, та впевнено реалізував нагоду.


На початку другого тайму «біло-сині» пропустили – Суркіс парирував удар із близької відстані, але захисники не завадили нападнику «Жиліни» зіграти на добиванні. Але доволі швидко було відновлено перевагу у два м’ячі: Петришин прострілив із правого флангу, а Пономаренко підставив ногу та з метра переправив кулю у ворота. Динамівці продовжували атакувати й шукати щастя біля володінь суперника, аби й третій свій матч у групі завершити з розгромним рахунком, натомість на останній хвилині після помилки на власній половині поля пропустили у свої ворота. У підсумку, 3:2 – перемога підопічних Павла Чередниченка й перше місце у групі «Галатасарай» із максимальною кількістю очок.




«Banik Cup-2018»

«Динамо» – «Дьєр» (Угорщина) – 4:1

Голи: Лемішко (25), Задорожний (28, 35), Кошелєв (44) – (28).


«Динамо» – «Сигма» (Чехія) – 6:1

Голи:Лемішко (2), Пономаренко (31), Марченко (38, 49), Кошелєв (39), Петришин (43) – (41, пен.).


«Динамо» – «Жиліна» (Словаччина) – 3:2

Голи: Осипенко (2), Задорожний (21), Пономаренко (36) – (31), (50).


Склад «Динамо» на турнірі «BanikCup-2018»


Воротарі: 1. Микитенко Богдан, 71. Суркіс В’ячеслав;


Польові гравці: 2. Подейко Максим, 3. Кузьменко Ярослав, 4. Куций Арсеній, 7. Осипенко Кирило, 8. Галич Олександр, 9. Мамзін Роман, 11. Пономаренко Матвій, 13. Титов Максим, 15. Діхтяренко Владислав, 17. Нестеренко Руслан, 19. Бєльчиков Артем, 20. Лемішко Лука, 24. Кошелєв Олександр, 29. Задорожний Федір, 30. Марченко Євген, 33. Петришин Марк.