2 червня 2018 18:51

Александр ПЕТРАКОВ: "Сам выход на Евро можно считать успехом для Украины, учитывая все проблемы во внутреннем футболе"

Юнацька збірна України (футболісти не старші 1999 року народження) завершила тренувальний збір, який проходив уПолтаві та Києві.


Головний тренер юнацької збірної України U-19 Олександр Петраков в інтерв'ю офіційному сайту ФФУ підбив підсумки роботи, яку увінчав виступ на турнірі пам’яті Валерія Лобановського.


Олександре Васильовичу, як охарактеризуєте збір вашої команди?

— Спочатку ми хотіли провести за кордоном один контрольний поєдинок. Але відповіді від інших асоціацій на наші запити не прийшло. Тоді було вирішено провести домашню роботу й виступити на меморіалі Валерія Лобановського. Це величезна допомога нашим футболістам у підготовці до фінальної частини Євро-2018.


— Поразки дають наставникам набагато більше інформації?

— Безумовно. Але не варто забувати, що ми грали проти молодіжних збірних, які на два-три роки старші. Я теж уперше опинився в такій ситуації. У стартовому матчі, проти ізраїльтян, хлопці трохи не так зрозуміли, що ми їм пояснювали. Але другий поєдинок вселив надію, знову ж таки, не дивлячись на поразку. Я не був розчарований діями своїх підопічних у матчі проти Греції. Краще припуститися помилок у товариських поєдинках, ніж на чемпіонаті Європи.


— Чи можна сказати, що ви грали неоптимальним складом, з огляду на відсутність деяких виконавців через травми?

— Про відсутність пошкоджень у гравців мріє будь-який тренер. Але я не хочу шукати причини поразок у цьому. Хоча, звичайно, потенціал збірної збільшився б, якби в нас у складі були Лунін, Сухарь і Кащук. Через те, що в юнацьких збірних слабкий кадровий потенціал, для нас кожен футболіст дуже важливий.


— До чемпіонату Європи, який стартує 16 липня, команда підійде вмаксимальній готовності?

— Хочеться в це вірити. У всякому разі, після турніру пам’яті Валерія Лобановського ми розмовляли з футболістами, які начебто розуміють відповідальність. Хоча вже сам вихід на Євро можна вважати успіхом для України, враховуючи всі проблеми у внутрішньому футболі.