29 травня 2018 18:30

Владимир ЕЗЕРСКИЙ: "В финальном матче с Сербией мои игроки проявили характер"

Наставник юнацької збірної України (гравці не старші 2002 року народження) Володимир Єзерський бачить у підопічних неабиякий потенціал.


Після тріумфального виступу юнацької збірної України U-16 на турнірі Миляна Милянича, який проходив у Сербії, головний тренер синьо-жовтих Володимир Єзерський в інтерв'ю офіційному сайту ФФУ підбив підсумки збору, що минув.


— Володимире Івановичу, ваша збірна виграла другий турнір поспіль. Уже є чим пишатися?

— Наша мета — вихід на чемпіонат Європи. Через такі турніри, із високим рівнем суперників, хлопці й отримують досвід. На жаль, подібних матчів майже немає в першості України. Тому гравцям складно швидко перелаштовуватится. До того ж наші клуби сповідують різні стилі гри. Але завдяки тому, що збірна збиралася кожного місяця, нам вдалося досягти збалансованості.


— Ви неодноразово підкреслювали, що в такому віці футболісти відрізняються нестабільністю. Але, мабуть, ваші підопічні швидко вчаться?

— У плані організації гри в обороні й виходу в атаку все більш-менш нормально. А от позиційну гру потрібно покращувати. Намагаємося не просто боротися й відбирати м'яч, а показувати гарний футбол.


— Кого б ви відзначили за підсумками виступу на турнірі Миляна Милянича?

— Не хочу нікого виділяти. Під час змагань практично всі хлопці відіграли на рівні. І найважливіше, що мені сподобалися командні дії. А у фінальному поєдинку із Сербією мої підопічні ще й проявили характер. Поступаючись по ходу матчу, ми відігралися, а потім виграли по пенальті. Саме в таких баталіях і проявляється дух переможця. Подібні ігри показують, на кого можна розраховувати в майбутньому.


— Наступний збір вашої команди відбудеться в серпні. Хто приїде на турнір Віктора Баннікова?

— Це команди Білорусі, Грузії, Ізраїлю, Латвії, Литви, Словаччини та Туреччини. Суперники хорошого рівня, буде цікаво. Єдина проблема в тому, що терміни цього турніру не зовсім зручні, оскільки змагання в ДЮФЛ завершуються в липні, і, по суті, наш збір збігається з виходом футболістів із відпустки. Гравці будуть розбалансовані, але вже нічого не поробиш, будемо виходити з того, що є.