28 травня 2018 17:01
1

Виталий ПОРТНИКОВ: "ЧМ-2018 в России является преступлением против человечности"

Про це заявив український громадський діяч, журналіст та телеведучий Віталій Портников в ефірі телеканалу Еспресо.TV.

"Сам факт проведення Чемпіонату світу з футболу в Росії - це злочин проти порядності і людяності. Те, що 2014 року не було ухвалено рішення позбавити Росію права на проведення цього чемпіонату - це одна з моральних помилок, за які людство ще довго буде розплачуватися. Тому що злочинці таким чином переконуються у власній безкарності, у здатності вбивати, воювати, ґвалтувати, знищувати літаки... І їм нічого не буде", - зазначив він.

Портников також вважає неприпустимим аби на цей чемпіонат вирушили українські вболівальники, тому що такі їхні дії опиняться "просто за межею добра і зла".
Журналіст погоджується з твердженням про те, що спорт і футбол, зокрема, є поза політикою, але не в цьому випадку.

"Усі кажуть, що футбол поза політикою. Футбол - так, Росія - ні.

Коли футбол приходить в Росію він стає політикою схвалення війни і вбивства, тому що спорт сам по собі це річ мирна. Але, коли він приходить на територію держави-агресора, він каже: "Так, можна вбивати. Так, можна воювати"

Кожен м'яч, який буде забито під час Чемпіонату світу з футболу в Росії буде м'ячем у ворота війни", - наголосив Портников.

  • Нагадаємо, фінальний етап ЧС-2018 пройде в Росії з 14 червня по 15 липня 2018 року.
  • Низка країн ЄС готують дипломатичний бойкот цьогорічного Чемпіонату світу з футболу.
  • Національна суспільна телекомпанія України цей чемпіонат не транслюватиме.
Трудно не согласиться с каким-либо тезисом. Самое страшное, что весь мир это видит и понимает, но делает вид, что "король не голый". Однажды мир уже закрывал глаза на это, спорт уже был вне политики. Чем это закончилось все знают, но, увы, человеческая память коротка..."Бледнолицый брат предпочитает второй раз наступить на грабли!"(с). (((