22 травня 2018 18:49

Андрей Шевченко не отпустил тезку Лунина в сборную

Юнацька збірна України (футболісти не старші 1999 року народження) розпочала тренувальний збір напередодні міжнародного турніру.


Сьогодні вранці юнацька збірна України U-19 вирушила до Полтави. Там команда проведе тижневий збір перед виступом на турнірі пам'яті Валерія Лобановського, який проходитиме в Києві та Борисполі. Перед початком цього збору на питання офіційного сайту ФФУ відповів головний тренер синьо-жовтих Олександр Петраков.

— Олександре Васильовичу, чому місцем роботи збірної було обрано Полтаву?

— По-перше, у зв'язку з проведенням у Києві фіналів Ліги чемпіонів усі столичні готелі зайняті, а по-друге, нас цілком влаштували умови, в яких ми будемо працювати.

— Де команда базуватиметься?

— Жити будемо в готелі «Аристократ», а тренуватися — на стадіоні «Локомотив».

— Спаринг у Полтаві провести плануєте?

— Так, 25-го числа зіграємо з місцевою обласною командою.

— Зі списку викликаних футболістів видно, що у вас є деякі кадрові проблеми.

— Саме так. Із різних причин на поточному зборі ми недорахувалися Сухаря, Кащука, Авраменка, Козиренка, Чеха та Луніна. Шкода, але Сухар і Авраменко точно не відновляться до Євро, Чех буде у строю, а одужання Кащука та Козиренка поки що під питанням.

— Луніна не відпустив Андрій Шевченко?

— Так. Наставник національної команди сказав, що Лунін — гравець першої збірної.

— Що для вас головне на даному, останньому вже, етапі підготовки до Євро?

— Ми не бачилися з хлопцями два місяці, тому збір корисний уже тільки цим. Величезне спасибі наставнику молодіжної збірної Олександру Головку, який запропонував зіграти на турнірі Валерія Лобановського нашій команді. Нам важливо провести кілька спарингів, які повинні допомогти більш якісно підготуватися до чемпіонату Європи.

— Коли збірна повертається з Полтави до Києва?

— 27 травня команда розквартирується в Пущі-Водиці, а тренуватися будемо у Ворзелі.

— Найближчого суперника по Меморіалу Валерія Лобановського якось вивчали?

— Я бачив два матчі ізраїльської збірної, проти Норвегії та Німеччини, в яких вона грала за різними тактичними схемами. Скажу вам, що це сильна команда. Футболісти добре підготовлені технічно. Загалом, непоступливий суперник.

— Перед своїми підопічними будете ставити завдання виграти турнір?

— Як я або будь-який інший тренер може ставити за мету просто взяти участь у змаганнях? Звичайно, ми постараємося виграти домашній турнір і докладемо для цього всіх зусиль.